Γραφεία επιχείρησης σε μοναστήρι του 17ου αιώνα στη Γερμανία

  • David Chipperfield Architects Berlin

Το νοσοκομείο "St. Vincenz" βρισκόταν στο μεσαιωνικό κέντρο της πόλης Paderborn, δίπλα στο δυτικό παραπόταμο του Pader Springs. Το νοσοκομείο μεταφέρθηκε το 2013 και το υπάρχον κτίριο έχει μετατραπεί πλέον σε νέα έδρα μιας οικογενειακής επιχείρησης, με μελέτη του David Chipperfield.
Το συγκρότημα κατασκευάστηκε για να στεγάσει ένα μοναστήρι Καπουτσίνων τον 17ο αιώνα. Τα κτίρια, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως νοσοκομείο από το 1841 και μετά, υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στη συνέχεια, το συγκρότημα υπέστη πολλές αλλαγές και επεκτάσεις από ανακατασκευή και μεταγενέστερων τροποποιήσεων.
Η μετατροπή για να στεγαστούν τα γραφεία της εταιρείας "Jacoby Studios" περιλάμβανε την κατάργηση των μεταπολεμικών προσθηκών, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά το ιστορικό συγκρότημα. Συγκεκριμένα, η πρόσοψη του παρεκκλησίου, η ανατολική πτέρυγα και το κελάρι του δέκατου έβδομου αιώνα διατηρήθηκαν και αποκαταστάθηκαν, δημιουργώντας περιμετρικά ένα γραφικό μεσαιωνικό σκηνικό από πέτρα λατομείου, με το πρώην μοναστήρι στην καρδιά του. Το συγκρότημα της μονής και των παραρτημάτων είναι ενσωματωμένο σε έναν κήπο που σχεδιάστηκε από τη "Wirtz International".
Οι νέες πτέρυγες επέκτασης, που κυμαίνονται από δύο έως τρεις ορόφους σε ύψος, είναι διατεταγμένες σύμφωνα με ορθογώνιο άξονα προς τα βόρεια, δυτικά και νότια των αρχικών κτιρίων.
Μέσω της ιστορικής πύλης εισόδου και του πρώην παρεκκλησιού, οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στο φουαγιέ εισόδου.
Απηχώντας την ιστορική κατάσταση, το σύνολο εμφανίζεται ξανά στο αστικό τοπίο ως μια καλά ισορροπημένη σύνθεση διαφορετικών όγκων. Στο αστικό τοπίο του Pader Springs, το νέο συγκρότημα έχει τη δική του αίσθηση ταυτότητας, διατηρώντας παράλληλα την ιστορική συνέχεια.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
David Chipperfield Architects Berlin
Συνεργάτες:
David Chipperfield, Martin Reichert, Alexander Schwarz
Αρχιτέκτονες έργου:
Franziska Rusch, Frithjof Kahl
Ομάδα έργου:
Thomas Benk, Thea Cheret, Dirk Gschwind, Elsa Pandozi, Franziska Rusch, Diana Schaffrannek, Eva-Maria Stadelmann, Amelie Wegner
Αρχιτεκτονική τοπίου:
Schilling Architekten
Στατική μελέτη:
Gantert + Wiemeler Ingenieurplanung
Σύμβουλος φωτισμού:
Köster Planung Gmbh
Ακουστική μελέτη:
Hansen Ingenieure
Συνολικό εμβαδό:
12.500 m²
Ολοκλήρωση:
2020

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Αίθριο σε κτίριο γραφείων στην Κίνα με

Αίθριο σε κτίριο γραφείων στην Κίνα με "leed gold"

Ο πύργος "Leeza SOHO" βρίσκεται στην οδό Lize στο νοτιοδυτικό Πεκίνο και αποτελεί τη ναυαρχίδα της επιχειρηματικής και εμπορικής ζώνης Fengtai, ενός κόμβου της οικονομίας και των μεταφορών με ταχείς…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.