"Mitos", συγκρότημα γραφείων στον Ταύρο

  • KN GROUP

Το συγκρότημα γραφείων "Mitos" είναι το αποτέλεσμα μιας ζήτησης που ήρθε στο γραφείο μας από μία πολυεθνική εταιρεία η οποία ήθελε να στεγάσει το Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού της.
Βρίσκεται στον Ταύρο, μια περιοχή της Αθήνας που χαρακτηρίζεται από το ασυνήθιστο πάντρεμα της ταχέως αναπτυσσόμενης βιομηχανικής ανάπτυξης με την αστική, η οποία έλαβε χώρα προ της οικονομικής κρίσης, διατηρώντας με κάποιο τρόπο τη γοητευτική ταπεινότητα μίας μεταπολεμικής συνοικίας.
Το υπάρχον αστικό τοπίο επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο προσέγγισης της μελέτης αυτών των επαγγελματικών χώρων, που θα έπρεπε παράλληλα να ανταποκρίνεται στην ταυτότητα τις ειδικές απαιτήσεις μιας πολυεθνικής εταιρείας.
Συνδυάζοντας τους δύο αυτούς παράγοντες λαμβάνοντας υπόψη τη χρήση των χώρων, αποφασίσαμε να μην ακολουθήσουμε έναν συμβατικό τρόπο σχεδιασμού. Ο σχεδιασμός βασίστηκε στις κοινές αξίες που διατηρούν οι μικρές γειτονιές τις οποίες ενσωματώσαμε σε ένα σύγχρονο πρότυπο συνεργασίας ενός εργασιακού χώρου. Επιλέξαμε να δώσουμε ξανά ζωή στα κτίρια, ενώνοντας τα με έναν κοινόχρηστο περιβάλλοντα χώρο.
Εντός του "Mitos", ο κεντρικός κήπος συνδέει τέσσερα ανόμοια κτίρια: δύο διατηρητέα κτίρια του 1800, μία παλιά βιομηχανική αποθήκη και έναν βοηθητικό χώρο. Περιλαμβάνει διευθυντικά γραφεία, εσωτερικούς εξωτερικούς χώρους διαλείμματος, γραφεία συνεδριάσεων, one-to-one booths, γραφεία εκπροσώπων, καθώς και χώρο πολλαπλών χρήσεων με κουζίνα.
Οι εργασίες ανακαίνισης των κτιρίων έγιναν με μεγάλο σεβασμό στην πρότερη τους κατάσταση. Στο κτίριο της παλιάς αποθήκης τοποθετήθηκε νέο πάτωμα, χωρίς ωστόσο να επηρεάσει την κλίμακα του κτιρίου. Οι νέες φόρμες και τα υλικά συνδυάστηκαν με τέτοιο τρόπο με τα ήδη υπάρχοντα, ώστε να δημιουργούν έναν συνεχή διάλογο, ενώ ταυτόχρονα να αφήνουν μια αίσθηση γαλήνης στο χώρο.

 

Περισσότερα...

Αρχιτεκτονική μελέτη:
KN Group
Ομάδα μελέτης:
Κωνσταντίνος Στραταντωνάκης, Στάμος Μιχαήλ, Σπύρος Μέλλος, Πάνος Βεΐζης, Χριστίνα Ανδρικοπούλου
Στατική μελέτη:
Χωρότεχνο
Η/Μ μελέτη:
Μπάμπης Διμήδης
Αρχιτεκτονική τοπίου:
Κωνσταντίνος Στραταντωνάκης, Αντρέας Νάσσος, Στάμος Μιχαήλ, Δημήτρης Κολλάρος
Τοποθεσία:
Ταύρος, Αττική
Έτος:
2018
Φωτογραφίες:
Γιώργος Μεσσαριτάκης, Σπύρος Κοκκώνης, Στάθης Μαμαλάκης

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Οδοντιατρείο στην Κηφισιά

Οδοντιατρείο στην Κηφισιά

Η μελέτη αφορά στη διαμόρφωση οδοντιατρείου 190 m2 σε συγκρότημα επαγγελματικών χώρων στην Κηφισιά.Στόχος ήταν η δημιουργία ενός άρτια διαμορφωμένου και εξοπλισμένου ιατρικού χώρου, σε συνδυασμό με μια αίσθηση οικειότητας,…
Διαμόρφωση χώρου γραφείων με ελαφρές επεμβάσεις σε πρώην καπναποθήκες

Διαμόρφωση χώρου γραφείων με ελαφρές επεμβάσεις σε πρώην καπναποθήκες

Σε πλήρως αδιαμόρφωτο χώρο κτιρίου πρώην καπναποθήκης στη Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος 350 m2, ο οποίος στέγασε τα νέα γραφεία εταιρείας συμβούλων μηχανικών. Το κτίριο, κατασκευασμένο το 1966, βρίσκεται…
Σύγχρονος σχεδιασμός κτιρίου γραφείων στον Καναδά

Σύγχρονος σχεδιασμός κτιρίου γραφείων στον Καναδά

Στο αρχιτεκτονικό γραφείο Inside Studio ανατέθηκε η μετεγκατάσταση των κεντρικών γραφείων της εταιρείας "OneSpan"- εταιρεία τεχνολογίας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο-σε ένα πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Ο σταθμός Windsor και η…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.