''Villa Messenia'' ένα σύγχρονο αστικό καταφύγιο ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον

H Villa Messenia, συνδυάζει την κομψότητα ενός αστικού καταφυγίου με τη φυσική αίσθηση και την ανοιχτότητα μιας ειδυλλιακής απόδρασης.
Οι Block722 εργάστηκαν με ένα υπάρχον κτιριακό κέλυφος, σχεδιάζοντας την εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση, συμπεριλαμβανομένων των επιφανειών, των επίπλων, του εξοπλισμού και κατά παραγγελία κατασκευών. Το αποτέλεσμα είναι ένα σπίτι υψηλών προδιαγραφών το οποίο ορίζεται από την αβίαστη πολυτέλεια που συνοδεύει το γαλήνιο φυσικό τοπίο.
Το ακίνητο βρίσκεται σε ένα γενναιόδωρο, επικλινές, παραθαλάσσιο οικόπεδο. Το κτίριο τοποθετείται προς την κορυφή του οικοπέδου, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται μακριά από το όριο του, παραμένοντας διακριτικό και σχεδόν αόρατο από το δρόμο. Το περιβάλλον καλύπτεται από τοπική, μεσογειακή βλάστηση, συμπεριλαμβανομένου ενός ελαιώνα, ο οποίος ενισχύει τη σχέση των κατοίκων με τη φύση.
Με έκταση 310 m2, το σπίτι είναι διαμορφωμένο σε τρεις ορόφους. Η πρώτη είσοδος οδηγεί τους επισκέπτες στην δεύτερη και κύρια είσοδο, στο ισόγειο του κτιρίου. Εκεί, μια επιλογή κοινόχρηστων χώρων περιλαμβάνει δύο καθιστικά (ένα σε μια προστατευμένη εξωτερική βεράντα και ένα σε εσωτερικό χώρο), μια μεγάλη τραπεζαρία που έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει πάνω από δώδεκα άτομα, και μια επαγγελματική κουζίνα. Αυτό το Piano Nobile έχει απεριόριστη θέα στην καταπράσινη περιοχή και στην θάλασσα. Η κύρια κρεβατοκάμαρα βρίσκεται στον επάνω όροφο, και τα υπόλοιπα υπνοδωμάτια βρίσκονται στο κατώτερο επίπεδο του ισογείου, που γειτνιάζει με το γκαράζ.
Η σχεδιαστική σύνθεση βασίζεται στον καθαρό, ζεστό, οργανικό μινιμαλισμό που χαρακτηρίζει το έργο των αρχιτεκτόνων. Η παλέτα των υλικών περιλαμβάνει σκούρο και ανοιχτόχρωμο ξύλο (κυρίως δρυς) για τα δάπεδα και τα ξυλουργικά, ανοιχτόχρωμο μάρμαρο, μέταλλο και απαλούς λευκούς τοίχους. Ένα μείγμα φυσικής πέτρας και δαπέδων από terrazzo έρχεται σε αντίθεση με τα τολμηρά μεταλλικά πλαίσια για τα ανοίγματα. Κυριαρχούν οι ανοιχτοί, εμπνευσμένοι από τη φύση χρωματισμοί, με κάποιες αντιθέσεις, για παράδειγμα τις σκούρες μεταλλικές κατασκευές, που προσθέτουν οξύτητα και καθαρότητα. Οι Block722 σχεδίασαν κατά παραγγελία μια σειρά από έπιπλα ειδικά για το έργο - από την κύρια, στρογγυλή τραπεζαρία μέχρι το γραφείο και τα κομοδίνα στην κύρια κρεβατοκάμαρα. Τα χειροποίητα αντικείμενα αναβαθμίζουν την ατμόσφαιρα του χώρου και υποδηλώνουν τον σεβασμό και την προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική (αρχική μελέτη):
Χρίστος Βλάχος και Wip Architects
Art Direction:
Block722
Ομάδα σχεδιασμού block722:
Σωτήρης Τσέργας, Κάτια Μαργαρίτογλου, Βασιλική Μουσταφαντζή, Φραντζέσκα Μπαλφούσια, Πατρίτσια Φακιολάκη, Σοφία Στεφανοπούλου, Γεράσιμος Γιαννόπουλος, Δανάη Λαζαρίδη, Γιάννης Μάντζαρης, Μιχάλης Γρυλάκης
Μελέτη φωτισμού:
Skia Lighting, Gruppo Linea Light, Block722, Aναστασία Φιλιπποπούλου
Λεπτομερής κατασκευαστικός σχεδιασμός:
Block722, Detale Architecture and Engineering
Γλυπτά:
Benoit Averly
Interior Design
Curation and Styling:

Block722
Μελέτη τοπίου:
Outside landscape architecture
Σχεδιασμός επίπλων:
[“B” τραπεζάκι καθιστικού, “C” τραπεζάκι εξωτερικού σαλονιού, “D” γραφείο]:
Block722
Κατασκευή επίπλων:
Maan Halaoui
FF&E:
Block722
Υλοποίηση έργου και επίβλεψη:
Detale Architecture and Engineering
Weaving art:
Χρύσα Γεωργίου
Τοποθεσία:
Μεσσηνία
Μελέτη:
2019
Ολοκλήρωση:
2021
3D visualization:
Block722
Φωτογραφίες:
Gaelle Le Boulicaut

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Εξοχική κατοικία στο Πήλιο

Εξοχική κατοικία στο Πήλιο

Στις νότιες παρυφές του Πηλίου αντικρίζοντας τον Παγασητικό και συγκεκριμένα κάτω από το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας κτίστηκε η εξοχική κατοικία. Κύρια στοιχεία προβληματισμού αποτέλεσαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυσικού τοπίου,…

"Grid House" κατοικία στην Εύβοια

To Grid House συνδυάζει τη διαφορά με την επανάληψη. Ένας απλός και oρθοκανονικός δομικός κάναβος από σκυρόδεμα δημιουργεί μια ποικιλία εσωτερικών και εξωτερικών χώρων με θέα τον Ευβοϊκό κόλπο. Το…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.