"Pavilion House" επέκταση κατοικίας στο Λονδίνο

Η επέκταση που πραγματοποίησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Bureau de Change -σε μία υφιστάμενη βικτοριανή κατοικία στο βόρειο Λονδίνο- ακολουθεί την τυπολογία pavilion (περίπτερο). Το γυάλινο pavilion έχει βόρειο προσανατολισμό και δημιουργεί μια απρόσκοπτη μετάβαση από την ανακαινισμένη κουζίνα στον επίσης ανακαινισμένο κήπο. Η απλότητα της τελικής σύνθεσης κρύβει μία σύνθετη δομική λύση, η οποία δημιουργεί την αίσθηση της πλωτής οροφής, εστιάζοντας όλη την προσοχή του θεατή στη θέα προς τον κήπο. Μια μονόχρωμη εσωτερική παλέτα, σε συνδυασμό με τα σκούρα κουφώματα των υαλοπινάκων, δημιουργούν ένα ουδέτερο σκηνικό για το εσωτερικό του σπιτιού.
Το pavilion βρίσκεται ανάμεσα στο υπόγειο και στο μπάνιο του πρώτου ορόφου. Ο σχεδιασμός έπρεπε να ανταποκρίνεται στα υπάρχοντα επίπεδα και ύψη της οροφής και να μπορεί να "φωλιάζει" προσεκτικά μέσα. Για να ανοίξει ο χώρος, η οροφή του έχει σχεδιαστεί ως πρόβολος, με μια μονή στενή κολόνα, η οποία παρέχει δομική στήριξη. Η διαδικασία σχεδιασμού των αρχιτεκτόνων ξεκίνησε με την έρευνα της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της εξερεύνησης ιστορικών καταλόγων που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή βικτωριανών καταστημάτων. Το "Pavilion House" αποτελεί μέρος μιας καλά διατηρημένης βεράντας, όπου τα σπίτια περιλαμβάνουν και υπόγεια τα οποία κατοικούνται. Η νέα επέκταση σχεδιάστηκε έτσι ώστε να διασφαλίζει ότι το φως της ημέρας περνά μέσα από τον φωταγωγό του πίσω υπογείου για να φτάσει στο δωμάτιο επισκεπτών. Η γυάλινη πρόσοψη ενισχύει την ύπαρξη ενός πλαϊνού κήπου μεταξύ της κουζίνας και του φράχτη, ο οποίος όταν φυτευτεί πλήρως θα δημιουργήσει την αίσθηση ότι περιβάλλεται ολοκληρωτικά από πράσινο.
Για τους εσωτερικούς χώρους, οι αρχιτέκτονες επέλεξαν απαλές αποχρώσεις σε λευκό και γκρι, δημιουργώντας ένα ουδέτερο σκηνικό για να οριοθετήσουν τα μαύρα πλαίσια του χώρου. Η τοιχοποιία, ο νεροχύτης και η βρύση της κουζίνας είναι όλα λευκά, έτσι ώστε να ενσωματώνονται αρμονικά στο φόντο. Ένας σκούρος πάγκος εργασίας - νησίδα λειτουργεί ως το επίκεντρο του χώρου. Ο πάγκος είναι επενδυμένος με πέτρα, ενώ τα ξύλινα πετάσματα κατά παραγγελία καλύπτουν τις δύο πλαϊνές πλευρές. Ένα δάπεδο terrazzo εκτείνεται από την προέκταση στον κήπο, με μια ανεπαίσθητη αλλαγή στην υφή, για την αποφυγή ολίσθησης. Αυτό ενώνει τις δύο περιοχές, συνδέοντας το σπίτι με τον κήπο.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός:
Bureau de Change
Κατασκευή:
STEC Construction
Στατική μελέτη:
SimpleWorks
Τοποθεσία:
Stoke Newington, London
Συνολικό εμβαδό:
112 m2
Φωτογραφίες:
Gilbert McCarragher

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Εξοχική κατοικία στη Σύρο

Εξοχική κατοικία στη Σύρο

Η κλιμακωτή κατοικία με την πισίνα χωροθετείται ελεύθερα σε ένα ιδιαίτερα επικλινές γήπεδο 8 στρεμμάτων, σε απόσταση 7 km από την Ερμούπολη, με πανοραμική θέα στη βορειοδυτική ακτογραμμή της Σύρου…
Μονοκατοικία στο Ελληνικό

Μονοκατοικία στο Ελληνικό

Το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται σε επαφή με το αεροδρόμιο του Ελληνικού και μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε μέρος των δραστηριοτήτων ενός γειτονικού ιππικού ομίλου. Η προσέγγιση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής αποτέλεσε…
Βιοκλιματική,

Βιοκλιματική, "έξυπνη" κατοικία στο Ηράκλειο

Η κατοικία έχει οργανωθεί σε σχήμα επιμήκους ορθογωνίου, περιμετρικά ενός αιθρίου, το οποίο αποτελεί το κεντρικό συνθετικό στοιχείο του κτιρίου. Η διάταξη των χώρων έγινε σε τρία επίπεδα. Έχει σχεδιαστεί…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.