"Dt residence", κατοικία στην Πάφο

Το έργο είναι μια ισόγεια κατοικία για μια νεαρή οικογένεια. Πρόθεση των ιδιοκτήτων ήταν η μορφή του κτιρίου να θυμίζει την τυπολογία βόρειοευρωπαϊκών αχυρώνων (barn house) συνδυάζοντας μια σύγχρονη, αφαιρετική γραμμή με παραδοσιακά στοιχεία. Στην κατεύθυνση αυτή, βασικό στοιχείο του σχεδιασμού της κατοικίας αποτέλεσε η δίριχτη στέγη, η οποία καθόρισε τη μορφή και την εσωτερική διαρρύθμιση του κτιρίου.

Η κατασκευή αποτελείται από μεταλλικό σκελετό. Το περίβλημα εξωτερικά από σύστημα θερμοπρόσοψης περιλαμβάνει ολόκληρη την οροφή και απλοποιεί τη γενική εμφάνιση. Σε άλλα σημεία, τοίχοι από κτιστή τοπική πέτρα προσδίδουν μια διαφορετική υφή στο εξωτερική εμφάνιση του κτιρίου. Τα μεγάλα ανοίγματα, τα οποία εισάγουν άπλετο φως στο εσωτερικό, είναι ένα ακόμη μοντέρνο χαρακτηριστικό. Η οροφή προεκτείνεται κατά μήκος του κτιρίου, πέρα από το σαλόνι για να καλύψει τη βεράντα, καθιστώντας την λειτουργικό μέρος της κατοικίας ως επέκταση του σαλονιού και της κουζίνας. Το ταβάνι είναι επενδυμένο με ξύλο ιρόκο σε σανίδια. Το ζεστό ξύλο συνδυάζεται στο εσωτερικό με το δάπεδο από γυαλισμένο μπετόν και το άσπρο μάρμαρο που ντύνει την κουζίνα.

Η μεταλλική κατασκευή και η επένδυση ολόκληρης της κατοικίας με σύστημα θερμομόνωσης εξωτερικά, σε συνδυασμό με τα θερμικά παράθυρα αλουμινίου, παρέχουν ένα εξωτερικό κέλυφος με αποτελεσματική θερμομόνωση και μια κατοικία με υψηλή ενεργειακή απόδοση.
Η κατοικία παρέχει ένα ενιαίο καθιστικό με κουζίνα και τραπεζαρία. Εδώ η κουζίνα γίνεται η κυρίαρχη χρήση λόγω του μεγέθους και του σχεδιασμού της. Η προτίμηση αυτή του ιδιοκτήτη οφείλεται και στην ιδιότητα του ως επαγγελματίας σεφ, την αγάπη του για τη μαγειρική και το εξαιρετικό φαγητό. Η στεγασμένη βεράντα, που γίνεται επέκταση του καθιστικού, έχει τη δική της επιφάνεια εργασίας, ψησταριά και εξωτερική τραπεζαρία.

Τα τρία υπνοδωμάτια έχουν όλα νοτιοδυτικό προσανατολισμό και μεγάλα ανοίγματα. Το κυρίως υπνοδωμάτιο διαθέτει μεγάλη γκαρνταρόμπα και ενσωματωμένο μπάνιο. Επιπλέον, δημιουργήθηκε ένας χώρος σοφίτας στο κέντρο της κατοικίας, πάνω από το 2ο και 3ο υπνοδωμάτιο. Η σοφίτα λειτουργεί ως χώρος πολλαπλών χρήσεων. Είναι αρκετά μεγάλη ώστε να έχει χώρο για κρεβάτι, γραφείο και άλλα έπιπλα, με επιπλέον χώρο για διάφορες δραστηριότητες, ενώ βλέπει το καθιστικό από ψηλά. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από ένα βοηθητικό χώρο κατάλληλο για πλυντήρια, με επιπλέον αποθηκευτική δυνατότητα. Η κατοικία είναι ιδανική και άνετη για τετραμελή οικογένεια. Το μέγεθος και η απλή διάταξη επιτρέπουν μεγάλη ευελιξία, ενώ παράλληλα ο σχεδιασμός του εσωτερικού έγινε σύμφωνα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις των ιδιοκτητών, ώστε να έχουν ένα μοναδικό σπίτι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Περισσότερα...

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

APXITEKTONIKH MEΛETH, EΠIBΛEΨH:
VARDASTUDIO ARCHITECTS & DESIGNERS
ΣTATIKH MEΛETH:
ΚΛΕΟΠΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
TEXNIKH ETAIPΕΙA KATAΣKEYHΣ:
PAVLOS PAVLOU CONSTRUCTIONS
TOΠOΘEΣIA:
ΠΑΦΟΣ
EMBAΔO:
185 m2 (ΙΣΟΓΕΙΟ) – 65 m2 (ΠΑΤΑΡΙ)
ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ KATAΣKEYHΣ:
2019
ΠAPOYΣIAΣH:
VARDASTUDIO ARCHITECTS & DESIGNERS
ΦΩTOΓPAΦIEΣ:
CREATIVE PHOTO ROOM

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατοικία στην Αθήνα

Κατοικία στην Αθήνα

Η μορφή του κτιρίου έχει υπαγορευτεί από το σχήμα του οικοπέδου, από την επιθυμία για πλήρη εκμετάλλευση των όρων δόμησης, και από τον προσανατολισμό, αλλά συνειδητά παραμένει απλή, δίνοντας την…
Μονοκατοικία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Μονοκατοικία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Σε οικόπεδο περίπου 3.000 m², σχεδόν επίπεδο και ιδιαιτέρως επίμηκες, με τη στενή του πλευρά επί του δρόμου και προσανατολισμένη στη θέα, προορίστηκε να δεχθεί τη μονοκατοικία εξαμελούς οικογένειας. Η…

"Villa Pm" στα προάστια του Ηρακλείου

Ανάμεσα στο πανέμορφο τοπίο των προαστίων του Ηρακλείου, βρίσκεται η Villa PM. Η κάτοψη σε σχήμα V είναι προσανατολισμένη με το άνοιγμα να "βλέπει" στο τοπίο. Με αυτήν τη διάταξη,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.