"Τ" Residence κατοικία στον Βόλο

Στις παρυφές του αστικού ιστού τοποθετείται η κατοικία «Τ». Η υλικότητα καθώς και η ογκοπλασία εναρμονίζονται με τον άξονα του σχεδιασμού, ο οποίος ήταν η εξερεύνηση των ορίων, τόσο μεταξύ φυσικού και αστικού περιβάλλοντος όσο και μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο εξέχων πέτρινος τοίχος στην δυτική πλευρά του κτιρίου, πετυχαίνει την ομαλή οπτική μετάβαση από το φυσικό στο αστικό φόντο.
Για να επιτευχθεί η εξομάλυνση των οπτικών εμποδίων μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, χρησιμοποιήθηκαν χαρακτηριστικά μεγάλα υαλοστάσια, τα κασώματα των οποίων ενσωματώθηκαν στους τοίχους και στα δάπεδα, πετυχαίνοντας την επιθυμητή οπτική συνέχεια και την αλλοίωση του ορίου μεταξύ έσω και έξω.
Η κατοικία χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα:
Στο υπόγειο, που φιλοξενεί τον κλειστό χώρο στάθμευσης, το μηχανοστάσιο, αποθηκευτικούς χώρους και ένα playroom.
Στο ισόγειο συναντά κανείς τους χώρους διημέρευσης, την κουζίνα, το καθιστικό, την τραπεζαρία καθώς και ένα μικρό WC.
Στον α’ όροφο βρίσκεται το σύνολο των τεσσάρων υπνοδωματίων με τα λουτρά τους. Και στην σοφίτα που περιλαμβάνει ένα μικρό καθιστικό, WC καθώς και τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους. Ο ανελκυστήρας ενώνει και τα 4 επίπεδα διευκολύνοντας την μετάβαση σε αυτά.
Κατά το σχεδιασμό δόθηκε μεγάλη σημασία στο ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους θερμομόνωσης και συστημάτων θέρμανσης/ ψύξης καθώς και με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πετασμάτων στο δώμα επετεύχθη το επιθυμητό αποτέλεσμα κατάταξης της οικίας στην ενεργειακή κατηγορία Α+ .

 

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη:
ARCH LAB_149 Dimitris Philippitzis & Associates
Στατική Μελέτη:
Νίκος Χατζηνικολάου
Μηχανολογική Μελέτη:
Τάσος Φασουλίδης
Interior Design:
Arch Lab_149 Dimitris Philippitzis & Associates
Έτος Κατασκευής:
2022
Φωτογραφίες:
Ιωάννης Γιαννέλος

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατοικία στη Δροσιά Αττικής

Κατοικία στη Δροσιά Αττικής

Πρόκειται για μια μονοκατοικία, συνολικού εμβαδού 360 m², κτισμένη σε σχήμα Γ, σε στενόμακρο πευκόφυτο οικόπεδο, η οποία στεγάζει τετραμελή οικογένεια.Η μελέτη έγινε με γνώμονα τη διαφύλαξη της ιδιωτικότητας των…
Κατοικία στη Βοιωτία

Κατοικία στη Βοιωτία

Η κατοικία βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή του Ευβοϊκού, στα Σκροπονέρια Βοιωτίας. Το οικόπεδο είναι έντονα επικλινές με θέα προς τη θάλασσα. Οι διαφορετικές επιλογές των δύο ιδιοκτητών ως προς τον τρόπο…
Κατοικία

Κατοικία "OLION VILLA" σε Ελαιώνα στη Θάσο

Σε ένα μοναδικό ελαιώνα, με ελαιόδεντρα που φυτεύτηκαν τις αρχές του 16ου αιώνα, στο νησί της Θάσου, βρίσκεται η μονοκατοικία Olion 2α, ενταγμένη στον πρότυπο οικισμό τουριστικών κατοικιών OlionVillas. Η…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.