Εξοχική κατοικία “Blue Frames Summer House” στην Άνδρο

Σε υφιστάμενη εξοχική κατοικία του 1986 στην Άνδρο, ζητήθηκε ο επανασχεδιασμός με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση της λειτουργικής οργάνωσης και την αξιοποίηση της θέας. Επίσης ζητήθηκε εκ νέου η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και της πισίνας.
Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται η κατοικία παρουσιάζει υψομετρική διαφορά 2 m και η κατοικία αναπτύσσεται σε δύο υπέργειους ορόφους και έναν ημιυπόγειο. Στη στάθμη του ισογείου οργανώθηκαν το καθιστικό, η κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια και λουτρό ενώ στον όροφο ένα υπνοδωμάτιο και λουτρό. Στο ημιυπόγειο διαμορφώθηκε ο ξενώνας.
Η θέση της κατοικίας και η ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα καθόρισε με τη σειρά της τη θέση και τα μεγέθη των υαλοστασίων τα οποία σχεδιάστηκαν εκ νέου, έτσι ώστε να επιτρέπουν την είσοδο των εξαιρετικών ποιοτήτων του τοπίου στους εσωτερικούς χώρους, με ελεγχόμενο τρόπο διαμέσου επιλεγμένων πλαισίων (κάδρα-frames).
Ο περιβάλλων χώρος ήδη διαμορφωμένος σε δύο επίπεδα, εκσυγχρονίστηκε, οι εξωτερικές κλίμακες ανακατασκευάστηκαν και το χαμηλότερο επίπεδο διαμορφώθηκε σε χώρο πισίνας και κήπο.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
DATSARCH / Daria Tsagaraki Architects
Συνεργάτες Αρχιτέκτονες:
Ζ. Καλλιάνου, Γ. Αποστολόπουλος, Σ. Τριανταφύλλου
Η/Μ μελέτη:
EMG
Τοποθεσία:
Μπατσί, Άνδρος
Εμβαδό οικοπέδου:
282,80 m²
Συνολικό εμβαδό κτιρίου:
116,10 m²
Φωτογραφίες:
Ε. Μαρμαράς, Ε. Δρέττα, Δ. Τσαγκαράκη

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Kατοικία στο Πόρτο Χέλι,

Kατοικία στο Πόρτο Χέλι, "Villa White"

Το οικόπεδο 8 στρεμμάτων βρίσκεται στους λόφους έξω από το Πόρτο Χέλι της Αργολίδας. Με μια πλαγιά που βλέπει νότια, η περιοχή έχει θέα στο Αιγαίο, το νησί των Σπετσών,…
Κτίριο

Κτίριο "Phoenix" στη Λεμεσό με λειτουργικά μεταβλητή όψη

Το κτίριο "Phoenix" αποτελείται από τρείς ορόφους και περιλαμβάνει πέντε διαμερίσματα προσανατολισμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να επωφελούνται από φυσικό φωτισμό και αέρα, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.