Διώροφη κατοικία στη Γλυφάδα

Σε γωνιακό οικόπεδο εμβαδού 454,35 m² στη Γλυφάδα, ζητήθηκε να κατασκευαστεί κατοικία εμβαδού περίπου 200 m² για να στεγάσει πενταμελή οικογένεια. Ζητήθηκε επίσης, καθώς δεν θα εξαντλούνταν ο συντελεστής δόμησης, να προβλεφθεί η επιπλέον δόμηση σε υπερκείμενους ορόφους με τη δυνατότητα προσθήκης εξωτερικού κλιμακοστασίου.
Η κατοικία τοποθετήθηκε πλησιέστερα στη δυτική πλευρά, ώστε να εξασφαλιστεί ο μεγαλύτερος δυνατός αύλειος χώρος στην ανατολική πλευρά του οικοπέδου. Οι χρήσεις διατάχθηκαν σε τρία υπέργεια επίπεδα και ένα υπόγειο επίπεδο. Στην ανατολική πλευρά του οικοπέδου διατάχθηκαν επίσης οι στεγασμένοι υπαίθριοι χώροι ενώ στη νότια πλευρά τοποθετήθηκε η ζητούμενη πισίνα σε γειτνίαση με τον υπάρχοντα φοίνικα. Εδώ οι απαιτήσεις σε εσωτερικούς χώρους ήταν οι τυπικά ζητούμενες και η συνθετική προσπάθεια εστιάστηκε στο να εξασφαλίσει πέραν των απαιτουμένων, υπαίθριους και ημιυπαίθριους χώρους για ευχάριστη διαβίωση στο ύπαιθρο.
Η ογκολογική αντιμετώπιση είναι απλή, καθώς πρόκειται για έναν ενιαίο όγκο που εξέχει στον όροφο δημιουργώντας ημιυπαίθριους ή στεγασμένους χώρους στο ισόγειο.
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για το κέλυφος είναι οπτοπλινθοδομές με επίχρισμα σε ζωηρό χρωματισμό, ξύλινες επικαλύψεις και επενδύσεις για τις οροφές και πωρόλιθοι για τα δάπεδα. Τα κουφώματα είναι αλουμινίου ηλεκτροστατικής βαφής ή ξύλινα και τα κιγκλιδώματα σιδηρά ή ξύλινα (περίφραξη).

Στοιχεία έργου:
Aρχιτεκτονική μελέτη: ΜΟΒ αρχιτέκτονες: Βασίλης Μπασκόζος - Δαρεία Τσαγκαράκη
Στατική μελέτη: Παύλος Μαλανδράκης
H/M μελέτη: EMG Περικλής Γουρδουπάρης - Δημήτρης Μαρκόζης
Kατασκευή: EUROHOME Ο.Ε.: Aθανάσιος Aθανασόπουλος - Κώστας Παπαδόπουλος
Xρόνος κατασκευής: 2001 - 2004
Φωτογραφίες: Νίκος Δανιηλίδης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Villa Troy στη Λευκωσία

Villa Troy στη Λευκωσία

Η κατοικία, με εμβαδόν 340 τ.μ. στα όρια του Δήμου Στροβόλου, έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τη σύγχρονη αισθητική, η οποία στοχεύει να διατηρείται στo πέρασμα του χρόνου μέσω των διαχρονικών υλικών…
Κτίριο

Κτίριο "Phoenix" στη Λεμεσό με λειτουργικά μεταβλητή όψη

Το κτίριο "Phoenix" αποτελείται από τρείς ορόφους και περιλαμβάνει πέντε διαμερίσματα προσανατολισμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να επωφελούνται από φυσικό φωτισμό και αέρα, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.