Ανακαίνιση διαμερίσματος στη Γλυφάδα

Η μεζονέτα βρίσκεται στην Γλυφάδα και καταλαμβάνει τους τελευταίους δύο ορόφους μιας πολυκατοικίας χτισμένης στις αρχές του 2000. 
Το διαμέρισμα επανασχεδιάζεται με βασικό στόχο την αύξηση του φυσικού φωτός εσωτερικά του, καθώς ο κύριος προσανατολισμός του είναι βορινός. Για το λόγο αυτό επιλέχθηκαν ανοιχτοί και φωτεινοί τόνοι στα χρώματα, τα δάπεδα, και τα υλικά. Η αισθητική του εσωτερικού σχεδιασμού είναι λιτή και σύγχρονη με στόχο να προκαλέσει τις αισθήσεις.
Στο πρώτο επίπεδο δομικά στοιχεία όπως η κεντρική κολώνα και η μεταλλική σκάλα που οδηγεί στο δώμα, καλύπτονται με λευκές ξύλινες περσίδες. Με αυτόν τον τρόπο ορίζεται ο χώρος κίνησης, δημιουργείται κιγκλίδωμα στην σκάλα και λειτουργούν ως διαχωριστικό στοιχείο μεταξύ εισόδου και καθιστικού, ενώ ταυτόχρονα το διαμέρισμα αποκτά αισθητικό ενδιαφέρον, χαρακτήρα και κομψότητα.
Στο δεύτερο επίπεδο όπου βρίσκεται και ο εξωτερικός χώρος του δώματος, το καθιστικό τοποθετείται γύρω από το τζάκι και δημιουργείται χώρος μπαρ με πάσο σε λιτές γραμμές, που σε συνδυασμό με τα έντονα χρώματα, τα ξύλα και τα φωτιστικά δημιουργούν ένα ζεστό και ευχάριστο ύφος στο δώμα.
Ο εξωτερικός χώρος του δώματος διαμορφώνεται έτσι ώστε να δοθεί έμφαση στην υπέροχη θέα προς στη θάλασσα. Οι περιμετρικές ζαρντινιέρες που λειτουργούσαν ως στηθαίο, αφαιρούνται και αντικαθίστανται με κρύσταλλα με πλήρη διαφάνεια στο φυσικό φως και τη θέα. Οι διαφορετικές ποιότητες δαπέδων δημιουργούν επιμέρους χώρους καθιστικού και παιχνιδιού. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι υψηλής τεχνολογίας και αισθητικής, όπως το συνθετικό ξύλο που βοηθούν στην δημιουργία ιδιωτικότητας, σκίασης, αερισμού και ενσωματώνουν  το πράσινο στο αστικό περιβάλλον.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: schema architecture & engineering
Επίβλεψη-Υπεύθυνος αρχιτέκτονας: Μαριάννα Αθανασιάδου
Συνεργάτες: Μαριέττα Βαρνάβα, Χρήστος Σταυρογιάννης
Παρουσίαση: schema architecture & engineering
Τίτλος έργου: Harmony Apartment Renovation
Τοποθεσία: Γλυφάδα
Συνολικό εμβαδόν κτιρίου: 200τμ Εεσ. χώρου, 150τμ Εε. χώρου
Xρόνος μελέτης - κατασκευής: 2018
Φωτογραφίες: Νίκος Αλεξόπουλος

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Εξοχική Κατοικία στην ορεινή Δωρίδα

Εξοχική Κατοικία στην ορεινή Δωρίδα

O σχεδιασμός και η μέθοδος κατασκευής απέδωσαν μεγάλη σημασία στις οικολογικές ανάγκες, δίχως να λησμονούν την προτεραιότητα της αισθητικής άποψης για την υλοποίηση του αρχιτεκτονικού έργου. Επιδίωξη ήταν η συνταίριαξη…
Mονοκατοικία στη Σταμάτα

Mονοκατοικία στη Σταμάτα

Στις συνοικίες και τα προάστια της Aθήνας έχουν χαθεί οι μνήμες του τόπου μέσα στο οικιστικό συνονθύλευμα της μεγαλούπολης. H χρησιμοποίηση παραδοσιακών τρόπων κατασκευής και υλικών είναι τουλάχιστο ένας ρομαντικός…
Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Κηφισιά

Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Κηφισιά

Σε ένα παλαιό οικογενειακό διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων (130 m2) στην Κηφισιά ζητήθηκε από τους αρχιτέκτονες η ανακαίνιση και η μετατροπή του σε ένα νέο χώρο που θα καλύπτει πλέον τις…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.