Κατάστημα "Τerra under the sun" στη Σύρο

Ακολουθώντας την επιτυχία του πρώτου "Terra concept store" στη Σύρο, ένα νέο κατάστημα ήρθε να προστεθεί στην εμπορική αγορά της Ερμούπολης, το "Terra under the sun".
Το ισόγειο κατάστημα με τη στενόμακρη διάταξη και το μικρό παράθυρο βιτρίνα προς τον κεντρικό πεζόδρομο της Ερμούπολης, αποτέλεσε την πρόκληση για την αρχιτεκτονική ομάδα Normless. Αυτή τη φορά, βασική γραμμή της σχεδιαστικής λύσης ήταν η εκμετάλλευση των δύο επιπέδων, με τη χρήση ξύλινων κύβων σε διάφορα μεγέθη, οι οποίοι λειτουργούν ταυτόχρονα και ως σημεία έκθεσης για τα προϊόντα του καταστήματος. Με αυτόν τον τρόπο, η μετάβαση από το ένα επίπεδο στο άλλο, ενσωματώνεται στο χώρο χωρίς να γίνεται έντονη η παρουσία των σκαλοπατιών και δίνεται έμφαση στον πίσω χώρο του καταστήματος. Εκεί βρίσκεται ένας τοίχος ύψους 5 m, ο οποίος επενδύθηκε με ταπετσαρία και πάνω του κρέμεται μία σύνθεση από ξύλινες χειροποίητες κρεμάστρες, στις οποίες εκτίθενται τα designer items της σεζόν.
Οριζόντιες και κάθετες λεπτές μεταλλικές ράγες συμπληρώνουν τα σημεία έκθεσης του χώρου, τα οποία, σε συνδυασμό με τη φυσική παλέτα χρωμάτων και υλικών που χρησιμοποιήθηκαν, αποτελούν το ιδανικό φόντο για τα χρωματιστά και ιδιαίτερου design αντικείμενα του "Terra under the sun".

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Normless architecture studio
Επίβλεψη: Normless architecture studio
Τοποθεσία: Ερμούπολη, Σύρος
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 30 m²
Χρόνος μελέτης: 2017
Χρόνος κατασκευής: 2017
Φωτογραφίες: Γιώργος Σφακιανάκης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

“Fit buddy” κατάστημα στον Κορυδαλλό

“Fit buddy” κατάστημα στον Κορυδαλλό

Το παρόν έργο αφορά στη δημιουργία ενός σύγχρονου πολυχώρου ευεξίας που οργανώνεται σε δύο επίπεδα. Στόχος της πρότασης είναι η άρθρωση διαφορετικών χρήσεων σε μια ενιαία αρχιτεκτονική εμπειρία μέσω της…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.