Κέντρο αισθητικής στο Ηράκλειο Κρήτης

Το έργο χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές και όγκους, που συνδέονται με μια σπειροειδή σκάλα, η οποία αποτελεί ένα ισχυρό οπτικό στοιχείο. Ο εσωτερικός χώρος αποτελεί παράδειγμα απλότητας. Με μια σιωπηλή παλέτα υλικών και χρωμάτων, όπως το λευκό φόντο, το σκούρο δάπεδο, καθώς και τα στοιχεία από ξύλο στα ράφια και στις λεπτομέρειες των κατασκευών επιτυγχάνεται η αίσθηση του φυσικού.
Το "Gloss Beauty Lounge" είναι ένας ρευστός χώρος αισθητικής, ο οποίος ορθώνεται σε τρία επίπεδα. Οι μελετητές τον θεώρησαν ως μια προσωπική επανερμηνεία της αίσθησης του χρόνου, η οποία προσδιορίζεται από τη διαδοχή διαφορετικών θραυσμάτων σε ένα ουδέτερο περιβάλλον, όπου κυριαρχούν οι αποχρώσεις του φυσικού ξύλου και του λευκού.
Αυτή η χρονική διάσταση βρίσκει την έκφρασή της στην ανάταση της οπτικής αντίληψης των υλικών και στην επεξεργασία τους, καθώς η δημιουργία των μεγάλων γυάλινων επιφανειών της πρόσοψης είναι ένα προοίμιο στους εσωτερικούς χώρους, όπου τα οβάλ σχήματα και οι λεπτομέρειες των επίπλων με οργανικό στυλ έρχονται σε αντίθεση με τους ψηλούς καθρέφτες στο κέντρο του καταστήματος.
Συνδυάζοντας αστικά στιλιστικά στοιχεία με τη ρευστότητα της οργανικής μορφής, τις διαφορετικές κλίσεις του ξύλου σε όλο το μήκος των κατασκευών, ο χώρος απαλλάσσεται από κάθε διακοσμητική υπερβολή και αποσκοπεί να τονίσει την ουσία της σχεδίασης. Στόχος που επιτρέπει στον αισθησιασμό να εκραγεί, αναδεικνύοντας τη φύση του καταστήματος, αλλά και προστατεύοντάς το από μαξιμαλιστικές εξάρσεις. Minimal γραμμές και ουδέτερες αποχρώσεις, αυτά είναι τα στιλιστικά στοιχεία που καθορίζουν το "Gloss Beauty Lounge".

 

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη, μελέτη εσωτερικού χώρου & επίβλεψη:
It’s a trap space / Κωνσταντίνος Μωραϊτάκης
Μελέτη φωτισμού:
It’s a trap space / Κωνσταντίνος Μωραϊτάκης / Τσακιρέλης
Toπoθεσία:
Hράκλειο Κρήτης
Συνολικό εμβαδό κτιρίου:
300 m²
Χρόνος κατασκευής:
2021
Παρουσίαση:
Κωνσταντίνος Μωραϊτάκης
Φωτογραφίες:
Μάνος Βάρδας / MV Architectural Photography

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Opera Quarta, μπαρ & εστιατόριο στην Αθήνα

Opera Quarta, μπαρ & εστιατόριο στην Αθήνα

Στην οδό Κριεζώτου μας ζητήθηκε η διαμόρφωση ενός χώρου σε bar - εστιατόριο. Στο δρόμο αυτό η ύπαρξη εστιατορίου είναι ήδη μία έκπληξη, την οποία εμείς προσπαθήσαμε να εντείνουμε με…
Επανασχεδιασμός καταστήματος

Επανασχεδιασμός καταστήματος "Lousso M&W" στην Αράχωβα

Τα χαρακτηριστικά του υπάρχοντος χώρου- η επιμήκης αναλογία και ο διαχωρισμός του σε δύο υπό-χώρους- επηρέασαν άμεσα τις βασικές αρχές σχεδιασμού. Επιλέχθηκε ως βασική κατεύθυνση η "ένταση" της προοπτικής βασισμένης…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.