Εστιατόριο στη Γερμανία με θολωτή οροφή

Το "Poseidon" είναι ένα ελληνικό εστιατόριο, που βρίσκεται στην πόλη Augsburg στην περιοχή της Βαυαρίας στη Γερμανία. Οι μελετητές κλήθηκαν να κάνουν μια ριζική ανακαίνιση στο εσωτερικό του εστιατορίου, έκτασης 170 m2.
Πρωταρχικός στόχος ήταν να γίνει ανασχεδιασμός του υφιστάμενου χώρου, διατηρώντας το χαρακτήρα του και αξιοποιώντας στο έπακρο τη χαρακτηριστική κατασκευαστικά οροφή του, ώστε να δημιουργηθεί ένας ατμοσφαιρικός χώρος για τους επισκέπτες, που θα κάνει την επίσκεψή τους μοναδική οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Η βασική δομή σχεδιασμού ήταν η διατήρηση των βασικών αξόνων σε όλο το χώρο, κάτι που επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση των επίπλων και των σχεδίων σε ευθυγράμμιση με τους τοίχους, γεγονός που δημιούργησε ευκολία προσβασιμότητας και μία ενιαία δίοδο ουσιαστικά για πελάτες και προσωπικό.
Με τις ενέργειες αυτές επιτεύχθηκε το μέγιστο δυνατό ωφέλιμο και λειτουργικό αποτέλεσμα, ώστε να μη χαθεί περιττός χώρος. Χρησιμοποιήθηκαν υλικά όπως φυσική πέτρα, βελούδινα υφάσματα, ξύλο, χρυσές λεπτομέρειες, τα οποία υπογραμμίστηκαν με κρυφό φωτισμό και δημιούργησαν ένα πολύ ζεστό και ατμοσφαιρικό εσωτερικό εστιατορίου.

 

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη και μελέτη φωτισμού:
Costas Gagos architecture and design
Στατική μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη:
Costas Gagos architecture and design
Τοποθεσία:
Augsburg, Germany
Εμβαδό:
170 m2
Χρόνος κατασκευής:
2020
Παρουσίαση:
Costas Gagos architecture and design
Φωτογραφίες:
Δημήτρης Σπύρου

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Opera Quarta, μπαρ & εστιατόριο στην Αθήνα

Opera Quarta, μπαρ & εστιατόριο στην Αθήνα

Στην οδό Κριεζώτου μας ζητήθηκε η διαμόρφωση ενός χώρου σε bar - εστιατόριο. Στο δρόμο αυτό η ύπαρξη εστιατορίου είναι ήδη μία έκπληξη, την οποία εμείς προσπαθήσαμε να εντείνουμε με…

"Imperfecto" εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας και αισθητικής στην Ουάσινγκτον

Αναμειγνύοντας Μεσογειακές γεύσεις και σύγχρονες τεχνικές της Λατινικής Αμερικής, Το Imperfecto, δημιούργημα του σεφ Enrique Limardo και του συνέταιρου του Ezequiel Vázquez-Ger, κέρδισε πρόσφατα την εκτίμηση του γκουρμέ κοινού, αφότου…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.