Εστιατόριο στην Κίνα διαμορφωμένο ως καλλιτεχνική εγκατάσταση από τούβλα

  • CCDArtists
  • Luo Xu

Το αρχιτεκτονικό στούντιο Cheng Chung Design δημιούργησε ένα εστιατόριο και έναν εκθεσιακό χώρο στους σπηλαιώδεις εσωτερικούς χώρους μιας εγκατάστασης τέχνης από τούβλα στην πόλη Mile στην Κίνα. Σε αυτή την περιοχή ο καλλιτέχνης Luo Xu δημιούργησε την ξεχωριστή σχεδιαστική γλώσσα της περιοχής με τα διάσημα συμπλέγματα από τα τούβλινα κτίρια - γλυπτά του.
Το εστιατόριο "50% Cloud Artists Lounge" βρίσκεται σε ένα ασυνήθιστο κτίριο χτισμένο από τα τοπικά κόκκινα τούβλα της περιοχής, χωρίς ίχνος μεταλλικών ενισχύσεων. Το κτίριο διατηρεί τη δική του μοναδική ταυτότητα και εμφανίζεται σαν μια μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση έργου τέχνης, με την κυματοειδή πρόσοψή του να μπερδεύεται με τα σύννεφα στον ουρανό.
Οι αρχιτέκτονες ολοκλήρωσαν το εσωτερικό του κτιρίου μέσω του σχηματισμού συμπαγών προσόψεων, καμπύλων περιγραμμάτων και όγκων, με τον εσωτερικό χώρο να επεκτείνει τις φυσικές καμπύλες των εξωτερικών χώρων και να χαρακτηρίζεται από μεγάλες καμάρες και ψηλές οροφές.
Στις στέγες σκαλίστηκαν φεγγίτες που κατανέμουν ομοιόμορφα το φως σε ολόκληρο το κτίριο, δημιουργώντας έτσι μοτίβα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα και με τον ιδρυτή του CCD, Joe Cheng, το φως αποτελεί ένα βασικό στοιχείο στον χώρο, με τους επισκέπτες να μπορούν να βιώσουν την αλλαγή του φωτός σε κάθε λεπτό. Με αυτόν τον τρόπο το φυσικό φως "αφηγείται" το πέρασμα του χρόνου και δημιουργεί διαφοροποιημένους τρόπους έκφρασης του χώρου.
Η διάταξη του μπαρ και των τραπεζοκαθισμάτων του εστιατορίου ανταποκρίνεται στις καμπύλες των σπηλαιοειδών εσωτερικών χώρων, που αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για τα έργα τέχνης που εκτίθενται σ' αυτό. Στόχος του εστιατορίου είναι να χρησιμεύσει και ως εκθεσιακός χώρος για διάφορους πολιτισμούς και τέχνες, παρέχοντας τη δυνατότητα στο κοινό να προσεγγίσει από κοντά και να απολαύσει την τέχνη. Τα έπιπλα διατηρούνται απλά, με ψυχρά χρώματα και κυρτές καμπύλες που ακολουθούν τη μορφή του κτιρίου.
Το κτίριο έλαβε τη διάκριση "Winner Building of the Year 2022" στην κατηγορία "Hospitality Architecture" του ArchDaily.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη & σχεδιασμός εσωτερικών χώρων:
CCDArtists, Luo Xu
Συνολικό εμβαδό:
550 m²
Ολοκλήρωση:
2020 – 2021
Φωτογραφίες:
Courtesy of CCD

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κομμωτήριο - πολυχώρος ανδρικής περιποίησης στη Θεσσαλονίκη

Κομμωτήριο - πολυχώρος ανδρικής περιποίησης στη Θεσσαλονίκη

Η αρχιτεκτονική μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάστημα συνολικού εμβαδού 300 m2, διαμοιρασμένο σε δύο επίπεδα, με σκοπό τη δημιουργία ενός πολυχώρου ανδρικής περιποίησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Πρόθεση του σχεδιασμού ήταν…

"Lampadina", Café - wine bar στην Κέρκυρα

Το café-wine bar "Lampadina" βρίσκεται στο παλιό λιμάνι της Κέρκυρας, στην περιοχή Σπηλιά, στο ισόγειο ενός χαρακτηριστικού δείγματος πολυωρόφου κτιρίου του 19ου αιώνα, που απαντάται κατά κόρον στο κτιριακό απόθεμα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.