Το νέο αρχιτεκτονικό στούντιο των Block722

Το νέο, σύγχρονο στούντιο αρχιτεκτονικής στην καρδιά της Αθήνας, δημιουργήθηκε από τους Block722 για να αποτελέσει τη νέα τους έδρα. Ο σχεδιασμός δεν ανταποκρίνεται μόνο στις καθημερινές ανάγκες, αλλά αντανακλά επίσης τις αξίες και το στιλ των Block722, προσφέροντας ένα γαλήνιο, ξεχωριστό, διαχρονικό περιβάλλον για τη στήριξη της δημιουργικότητας και της ευημερίας.
Το στούντιο έψαχνε για ένα νέο "σπίτι" που να ταιριάζει τόσο στο ήθος όσο και στον αυξανόμενο αριθμό συνεργατών του. Η αναζήτηση οδήγησε την ομάδα στη γειτονιά του Μετς και την Αθηναϊκή πολυκατοικία που χρονολογείται στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Το ευρύχωρο εσωτερικό, τα μεγάλα παράθυρα και η μαγευτική θέα προς το πράσινο και τα αρχαία ερείπια της πόλης, όπως ο ναός του Ολυμπίου Διός και η Ακρόπολη αποτέλεσαν την ιδανική επιλογή.
Τα αρχικά μικρά δωμάτια μετατράπηκαν σε μια ρέουσα ακολουθία από γενναιόδωρους, γεμάτους φως χώρους. Οι εσωτερικοί χώροι περιλαμβάνουν χώρο υποδοχής, χώρο σχεδιασμού, αίθουσες συσκέψεων, αλλά και τα ιδιωτικά γραφεία των συνιδρυτών του γραφείου, Κάτια Μαργαρίτογλου και Σωτήρη Τσέργα.
Η λειτουργικότητα ήταν υψίστης σημασίας και για αυτόν τον λόγο κάθε χώρος αξιοποιήθηκε στο έπακρο. Ένας από τους χώρους συσκέψεων χρησιμοποιείται και ως βιβλιοθήκη υλικών. Οι κοινόχρηστοι χώροι περιλαμβάνουν μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα για τα περίπου 30 μέλη της ομάδας -η κοινωνικοποίηση μέσω φαγητού είναι το κλειδί για τον μικρόκοσμο του στούντιο. Ένα μινιμαλιστικό, εκτεταμένο περβάζι παραθύρου παρέχει ένα σημείο ανάπαυσης για την ομάδα, κοιτάζοντας προς τα αρχαία ερείπια και το ευρύτερο αστικό τοπίο, χρησιμεύει όμως και ως επιφάνεια για την τοποθέτηση υλικών - δειγμάτων και τη σύνθεση τους κάτω από το φυσικό φως.
Η πλειονότητα των επίπλων σχεδιάστηκε από τους Block722. Οι εσωτερικοί χώροι περιλαμβάνουν επίσης μια επιμελημένη συλλογή έργων τέχνης και αντικειμένων, όπως το χάρτινο γλυπτό του σύγχρονου Έλληνα καλλιτέχνη Παντελή Χανδρή, την ειδικά σχεδιασμένη μαρμάρινη ρεσεψιόν από τον Σερπεντίνη, το υφαντό φιλοτεχνημένο από την Χρύσα Γεωργίου και τα ξύλινα γλυπτά του Γάλλου καλλιτέχνη Benoît Averly.
Τα υλικά και τα χρώματα -γκρίζα δάπεδα από γκρίζο τεράτσο, η ανοιχτόχρωμη ξυλεία και οι υπόλευκοι τοίχοι συνθέτουν μία χρωματική παλέτα που προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία. Ταυτόχρονα, μια σειρά υφών προσθέτει πλούτο και ζεστασιά.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
block722
Ομάδα σχεδιασμού:
Σωτήρης Τσέργας, Κάτια Μαργαρίτογλου, Βασιλική Μουσταφαντζή, Φραντζέσκα Μπαλφούσια, Γεωργία Νικολοπούλου, Νικολέτα Παπαλυμπέρη, Σοφία Στεφανοπούλου, Αποστόλης Καρασταμάτης, Γιάννης Μάντζαρης, Σοφία Μπαδέκα, Μιχάλης Γρυλάκης
Τοποθεσία:
Αθήνα
Εμβαδό:
300 m2
Μελέτη Φωτισμού:
Gruppo Linea Light
Έτος:
2020
Κατασκευή:
block722, MALO Development
Φωτογραφίες:
Γιώργος Σφακιανάκης
Επεξεργασία εικόνων:
Mαρία Σιόρμπα

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων  στην Καλαμάτα

Κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Καλαμάτα

O "Παπαδοπούλειος Οίκος Φιλοξενίας" ηλικιωμένων βρίσκεται σε μία περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς με θέα το Μεσσηνιακό κόλπο. Το τοπίο και οι κλιματολογικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη τοποθεσία (ιδιαίτερα τα…
Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση φαρμακείου στη Θεσσαλονίκη

Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση φαρμακείου στη Θεσσαλονίκη

Σε φαρμακείο προαστίου της Θεσσαλονίκης, που εξυπηρετεί το σύνολο των αναγκών του τοπικού και όχι μόνο πληθυσμού, γεννήθηκε η ανάγκη επέκτασης του χώρου με ενσωμάτωση και λειτουργική συνένωση όμορου καταστήματος.…
Παιδιατρείο στην πόλη της Χίου

Παιδιατρείο στην πόλη της Χίου

Το παιδιατρείο βρίσκεται στην πόλη της Χίου, σε έναν ισόγειο χώρο συνολικού εμβαδού 90 τ.μ. Ο χώρος πριν ήταν ενιαίος και λειτουργούσε ως κατάστημα. Κατά τη διαμόρφωσή του χωρίστηκε για να…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.