Καφέ "Cups Nine" στα Τρίκαλα

Στην πλατεία Παλαιού Δεσποτικού, σε μία χαρακτηριστική γωνία της πόλης των Τρικάλων, άνοιξε τις πόρτες του το νέο κατάστημα της αλυσίδας Cups Nine. Το νέο κατάστημα επιδιώκει να αλλάξει την έννοια του street café, προσαρμόζοντας τόσο το χώρο όσο και τον κατάλογο των προϊόντων του στις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Ο χώρος σχεδιάστηκε επιμελώς παντρεύοντας τις αρχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού με εκείνες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, δημιουργώντας ένα κλίμα ξεχωριστό. Στόχος της αρχιτεκτονικής ομάδας ήταν η δημιουργία ενός χώρου ο οποίος καταρρίπτει τα όρια του ιδιωτικού με το δημόσιο, εκμεταλλευόμενος την απεριόριστη οπτική προς την πλατεία, τη στοά και την οδό Κοραή. Έτσι, οι ποδιές των παραθύρων, τα οποία είναι πλήρως ανοιγόμενα, χρησιμοποιούνται είτε ως κάθισμα για τους πελάτες από την πλευρά του δρόμου, είτε ως επιφάνεια ενός μασίφ ξύλινου μπαρ για τους καθήμενους στο εσωτερικό της στοάς.
Τα φυσικά υλικά κυριαρχούν, δημιουργώντας ένα σύνολο φιλικό και απαλλαγμένο από περιττές διακοσμητικές λεπτομέρειες, σεβόμενο τη φιλοσοφία των ιδιοκτητών του καταστήματος. Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί το δάπεδο, το οποίο αναπτύσσεται κατά μήκος των μπαρ παρασκευής και διάθεσης προϊόντων. Τα μαύρου χρώματος εξάγωνα πλακάκια, τα οποία ξεκινούν από το ύψος του μπαρ, καταλήγουν στο δάπεδο, στο οποίο συμπληρώνονται από ξύλινες τάβλες, δημιουργώντας ένα έντονο παιχνίδι μεταξύ των υλικών.  
Ο τοίχος στο βάθος του καταστήματος, ο οποίος διαχωρίζει το χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και μπαρ από την κουζίνα και τα WC, επενδύεται με κονίαμα κόκκινου χρώματος και κατόπιν εμπλουτίζεται με την εικαστική ζωγραφική παράσταση του Αστέριου Δημητρίου.
Μια αντίστοιχη παράσταση διακοσμεί και τον εξωτερικό τοίχο του καταστήματος εντός της στοάς, αποτελώντας ταυτόχρονα την πλάτη ενός ξύλινου επιμήκη καθιστικού πάγκου.
 

Περισσότερα...

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Γκαλερί

Γκαλερί "The Art Dose"

Οι σχεδιαστικές προθέσεις αυτού του έργου είναι να συνδυάσει μια minimal αισθητική με κομψές και δυναμικές γραμμές σε μια ισορροπημένης λογικης σύνθεση. Όπου τα στοιχεία του design  προσφέρουν όλες τις…
Διαμόρφωση δερματολογικού κέντρου στην Κοζάνη

Διαμόρφωση δερματολογικού κέντρου στην Κοζάνη

Αντικείμενο της μελέτης ήταν η δημιουργία ενός δερματολογικού κέντρου με σκοπό τόσο την κλινική δερματολογία όσο και την κοσμητική ιατρική. Ο χώρος του ιατρείου βρίσκεται στο Κέντρο της Κοζάνης, η…
DOTS’ cafe στη Θεσσαλονίκη

DOTS’ cafe στη Θεσσαλονίκη

Η κεντρική ιδέα της σύνθεσης διαμορφώθηκε σε συνάρτηση εκθετικών παραγόντων σχεδιασμού. Το επίμηκες σχήμα της κάτοψης με τα δύο αντιδιαμετρικά δραματοποιούν το εσωτερικό περιβάλλον. Η επαύξηση των παραπάνω δεδομένων, μέσω…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.