Κατάστημα "It’s all greek on me" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ένα πλήρως ανακαινισμένο showroom, που βρίσκεται στη Δημητρίου Γούναρη 44, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αποτελεί μια νέα σχεδιαστική πρόταση από τους αρχιτέκτονες.

Πρόκειται για ένα χώρο προορισμένο να αναδείξει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του brand, με γνώμονα τη λειτουργικότητα, τις απλές γραμμές και τους ήπιους χρωματικούς τόνους.
Η έμπνευση για το σχεδιασμό του συγκεκριμένου χώρου προήλθε από το ίδιο το brand, το οποίο χαρακτηρίζει η δωρικότητα και η γεωμετρική αυστηρότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία του χώρου είναι η λευκή μεταλλική διάτρητη πόρτα, η οποία λειτουργεί ως διαχωριστικό για τη μικρή βοηθητική κουζίνα και πάνω της κεντήθηκε με κλωστές ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κεντήματα του brand.
Η παλιά ξύλινη τραπεζαρία, που λειτουργεί ως γραφείο και παράλληλα ως πάγκος εξυπηρέτησης των πελατών, πλαισιώνεται με καρέκλες αντίκες, κεντημένες με γεωμετρικά μοτίβα της συλλογής "It’s all greek on me".
Ιδιαίτερη πρόκληση στο σχεδιασμό του συγκεκριμένου αρχιτεκτονικού project αποτέλεσε ο συνδυασμός vintage στοιχείων και μίνιμαλ σχεδιαστικών επιλογών.

Ως εκ τούτου, για την έκθεση τόσο των αξεσουάρ όσο και των ρούχων, επιλέχθηκε μια ειδικά σχεδιασμένη wall-to-wall μεταλλική κατασκευή, έτσι ώστε να αναδεικνύει τη συλλογή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δημιουργώντας διαφορετικούς υποχώρους προβολής.

Αξίζει να σημειωθούν οι ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που ολοκληρώνουν το χώρο, όπως είναι ένα τελάρο κεντήματος της εταιρείας το οποίο μετατράπηκε σε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή απλίκα.

Η αποτελεσματική συνεργασία του αρχιτεκτονικού γραφείου με την ιδρύτρια του "It’s all Greek on me", Ρένα Χαλκιά, ενίσχυσε τη δημιουργία μιας πετυχημένης αρχιτεκτονικής εταιρικής ταυτότητας, σε ένα περιορισμένο σε επιφάνεια χώρο, τον οποίο οι έξυπνοι αρχιτεκτονικοί χειρισμοί μετατρέπουν σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
T.SQUAREARCHITECTS (Χριστίνα Αλεξοπούλου, Φένια Δούκα, ‘Ελενα Σίτη)
Χρόνος μελέτης και κατασκευής:
2019
Φωτογραφίες:
FZERO PHOTOGRAPHY, Κυριάκος Κυριαζής

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κτίριο παραγωγής και γραφείων με ενεργειακό σχεδιασμό

Κτίριο παραγωγής και γραφείων με ενεργειακό σχεδιασμό

To κτίριο στεγάζει τους χώρους γραφείων της εταιρείας και την παραγωγή και συσκευασία των προϊόντων της. Οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται στη διαδικασία πιστοποίησης BREEAM στην κατηγορία “very good”. Eπεκτείνεται σε πέντε…
Folding Functions Μικροβιολογικό εργαστήριο στην Αθήνα

Folding Functions Μικροβιολογικό εργαστήριο στην Αθήνα

Το εργαστήριο βρίσκεται σε ένα μικρό δρόμο, μιας γειτονιάς της Αθήνας, με αρκετή όμως κινητικότητα του τοπικού πληθυσμού. Πρόκειται για έναν ισόγειο χώρο κύριας χρήσης, ύψους 5 m με πατάρι.…
The Dome Restaurant

The Dome Restaurant

Ο υφιστάμενος θόλος διατηρήθηκε ενώ η εικαστική  επέμβαση στο υπόλοιπο της οροφής πρόσθεσε ένα νέο  στοιχείο χρώματος που συνδέει  τον εσωτερικό με τον στεγασμένο  υπαίθριο χώρο.Κεντρικό θέμα  αποτελεί το bar…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.