Εστιατόριο STK στην Τσεχία

  • Komplits

Το STK δίνει έμφαση στην απλότητα και την ποιότητα, τόσο στο φαγητό όσο και στον εσωτερικό του χώρο. Αντί να προσπαθεί να διαγράψει την κληρονομιά του κτιρίου ως καταστήματος επισκευής αυτοκινήτων το εστιατόριο του ενσωματώνει αυθεντικά στοιχεία του παρελθόντος. Αυτό είναι εμφανές στα υλικά, τα οποία περιλαμβάνουν ακατέργαστα μεταλλικά φύλλα και μαύρο χάλυβα. Επιπλέον, μια φαινομενικά προβληματική διάταξη μετατρέπεται σε πλεονέκτημα, διαμορφώνοντας τους τοίχους στο στενό μέρος σε κατακόρυφο κήπο με πλατφόρμα για μπάρμπεκιου.
Κυρίαρχα στοιχεία δύο τεράστιοι χαλύβδινοι ταύροι, οι οποίοι αποτελούν επιθυμία του ιδιοκτήτη και ένα σαφές μήνυμα στους επισκέπτες για τον τύπο της κουζίνας που θα πρέπει να περιμένουν. Στο εστιατόριο τα βαριά στοιχεία συνυπάρχουν με τη φύση. Τα κλαδιά ιτιάς τυλίγονται γύρω από τα τραπέζια και ανεβαίνουν στους τοίχους μέχρι την οροφή και πάνω από τα κεφάλια των ταύρων. Τα τραπέζια είναι κατασκευασμένα από μασίφ δρυ, έχουν τραχιά εμφάνιση και ακανόνιστα χαλύβδινα πόδια. Σε διάφορα σημεία τα φυτά αναδύονται από την οροφή και τους τοίχους, αλλάζοντας την εμφάνιση του εσωτερικού χώρου με κάθε νέο φύλλο που φυτρώνει.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Komplits
Κύριος αρχιτέκτονας:
Pavel Kříž
Τοποθεσία:
Lipenská 11/7, Olomouc, Czech Republic
Εμβαδό κτιρίου:
320 m2
Έτος κατασκευής:
2019
Φωτογραφίες:
BoysPlayNice

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Διαμόρφωση γραφείων στη Θεσσαλονίκη

Διαμόρφωση γραφείων στη Θεσσαλονίκη

Η Astor Hellas, μία από τις κορυφαίες εταιρίες χονδρικού εμπορίου στην ελληνική αγορά, ζήτησε από τους αρχιτέκτονες να σχεδιάσουν τη νέα της έδρα στη Θεσσαλονίκη, σε ένα χώρο γραφείων που…
Εκθεσιακό Περίπτερο - Οι μνήμες τόπων σαν

Εκθεσιακό Περίπτερο - Οι μνήμες τόπων σαν "Ψίθυρος Στρατηγικής"

Η πιλοτική παρουσίαση της νέας εταιρικής φιλοσοφίας της CANDIA, τόσο σε επίπεδο αρχιτεκτονικής σκηνογραφίας όσο και σε επίπεδο στρατηγικής επικοινωνίας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 56ης παγκοσμίου κύρους έκθεσης, Salone del…
Σχεδιασμός ιταλικού εστιατορίου στο Χαλάνδρι

Σχεδιασμός ιταλικού εστιατορίου στο Χαλάνδρι

Σε μία τυπική μεταπολεμική μονοκατοικία του '50 των αθηναϊκών προαστίων, στο Χαλάνδρι, βρήκε στέγη η αστική εκδοχή του καλοκαιρινού ιταλικού εστιατορίου της Αντιπάρου, το Lollo’s Atene.Σκοπός των μελετητών ήταν να…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.