Εστιατόριο "ASIAN" στη Μαρίνα Σάνη, Χαλκιδικής

Αρχιτεκτονικά στοιχεία και γεύσεις από Ασία φέρνει στην μαρίνα Σάνη το νέο "Asian" εστιατόριο με την επιβλητική μεταλλική πέργκολα σήμα κατατεθέν του.
Σε ένα υφιστάμενο κτίριο αναμορφώθηκε με μινιμαλιστική διάθεση η κάτοψη-χωροοργάνωση και η εξωτερική όψη, βάση της νέας χρήσης του χώρου. Έξυπνη διαρρύθμιση, που συνδυάζει αρμονικά την αρχιτεκτονική και το design, κυριαρχεί στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, ενισχύοντας μια φιλοσοφία ενός ενιαίου σχεδιασμού.
Καθοριστική συνθετική αρχή υπήρξε ο συνδυασμός σκουρόχρωμων γκρι μεταλλικών στοιχείων και ξύλινων κατασκευών στο φυσικό τους χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν επιφάνειες με έντονα τα στοιχεία της Ασιατικής κουλτούρας.
Στον εσωτερικό χώρο, όψεις και οροφές με εναλλασσόμενες συνθέσεις των δύο υλικών –μέταλλο και ξύλο- δημιουργούν μια αίσθηση συνεχούς κίνησης. Το δάπεδο επιστρωμένο με πλακίδια μεγάλων διαστάσεων 60x120 cm και ο κινητός εξοπλισμός σε αποχρώσεις του ανοιχτού γκρι, ενισχύουν τη λιτότητα του σχεδιασμού και την καθαρότητα των γραμμών.
Στον εξίσου δυναμικό υπαίθριο χώρο, η μεταλλική πέργκολα και η κεντρική είσοδος σε ένα μοτίβο ασύμμετρης επανάληψης μετάλλων και αποφλοιωμένης λυγαριάς εκπέμπουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Τα κάθετα γωνιακά διαχωριστικά, στην ίδια φιλοσοφία, οριοθετούν τον εξωτερικό χώρο. 
Μια ελεύθερη όψη αποτελούμενη από κινητά υαλοστάσια, ορίζει ένα εξωστρεφές κέλυφος προς τη μαρίνα και διαμορφώνει μια οπτική συνέχεια και επικοινωνία μεταξύ των δύο χώρων.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην μελέτη φωτισμού, η οποία δίνει έμφαση στις υφές και αποχρώσεις των υλικών. Κρεμαστά φωτιστικά προδιαθέτουν τον χρήστη να ταξιδέψει σε άλλη ήπειρο μεταφέροντας του ερεθίσματα της συγκεκριμένης κουλτούρας.
Υλικά και χρώματα, τα οποία μέσω των αντιθέσεων τους συμβάλλουν στη δημιουργία μιας  διακριτικής ατμόσφαιρας. Το "Asian" μπορεί να θεωρηθεί ένα σύγχρονο εστιατόριο με συνέπεια στο σχεδιασμό και τις επιρροές του, που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα στην ήδη εκσυγχρονισμένη μαρίνα Σάνη.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου:

Aρχιτεκτονική μελέτη & επίβλεψη: Nimand Architects / Νίκη Μάνου-Ανδρεάδη
Αρχιτέκτονες: Νίκη Μάνου-Ανδρεάδη, Πέννυ Χωραφά, Μαρία Μυλωνά
Στατική μελέτη: ConTec / Φωτεινή Οικονόμου
H/M μελέτη: Π. Κικίδης & Συνεργάτες / Παναγιώτης Κικίδης/ Δημήτρης Μπόζης
Μελέτη φωτισμού: Άννα Γερασίμου
Διαχείριση και επίβλεψη έργου: Λεωνίδας Κυρόπουλος, Τεχνικός Υπεύθυνος του Κυρίου του Έργου
Tεχνική εταιρεία κατασκευής: ΣΑΝΗ ΑΕ /  Δημήτρης Τζελέπης, Στάθης Τρυφίδης, Θωμάς Γρηγορόπουλος, Λευτέρης Γαϊτανέλης, Στάθης Γαζέπης
Ειδικές διακοσμητικές κατασκευές: Τσιφουτίδης Φώτης & Συνεργάτες Αρχιτέκτονες
Iδιοκτήτης: ΣΑΝΗ ΑΕ
Tοποθεσία: Μαρίνα Σάνη
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 142 m²
Xρόνος μελέτης: 2015
Xρόνος κατασκευής: 2015-2016
Φωτογραφίες: Mίνος Αλχανάτης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κτίριο εκθέσεων & συνεργείων αυτοκινήτων στη Λάρισα

Κτίριο εκθέσεων & συνεργείων αυτοκινήτων στη Λάρισα

Το οικόπεδο, συνολικής έκτασης 22 στρεμμάτων, βρίσκεται επί της εθνικής οδού Λάρισας - Τρικάλων, στην Τερψιθέα Λάρισας. Το κτίριο προοριζόταν για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες έκθεσης αυτοκινήτων των αντιπροσωπειών της BMW και τα…
Καφέ και εστιατόριο στο Λονδίνο

Καφέ και εστιατόριο στο Λονδίνο

Το Catalyst Coffee Roasters είναι ένα "speciality coffee shop", που βρίσκεται στο κεντρικό Λονδίνο.Το Catalyst προσφέρει τις δικές του ποικιλίες καφέ, οι οποίες εισάγονται φρέσκιες από φάρμες καφέ από όλο…
Καφέ μπαρ στις Βρυξέλλες

Καφέ μπαρ στις Βρυξέλλες

Σε κεντρικό σημείο της πόλης των Βρυξελλών ένας μικρός χώρος, μόλις 45 m² αποτέλεσε πρόκληση για ένα ιδιαίτερο έργο. Το ίδιο το όνομα του καταστήματος, όσο και το όραμα των…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.