Εκθεσιακό περίπτερο ελληνικής εταιρείας στη διεθνή έκθεση r+t 2018, της Στουτγάρδης

Το εκθεσιακό περίπτερο της ελληνικής εταιρείας Floros Fine Shading σχεδιάστηκε για τη διεθνή έκθεση R+T 2018, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Messe Stuttgart, στη γερμανική πόλη της Στουτγκάρδης, από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου του 2018.
Οι κορυφαίες στο είδος τους παγκοσμίως εκθέσεις R+T αποτελούν σημείο αναφοράς και συναντήσεων, βιομηχανικό βαρόμετρο και ταυτόχρονα πλατφόρμες καινοτομίας για τον κλάδο της σκίασης. Η διεθνούς φήμης έκθεση R+T πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια και θεωρείται η μεγαλύτερη και η πιο σημαντική ανά τον κόσμο διοργάνωση για σκίαστρα, πόρτες και πύλες και συστήματα ηλιοπροστασίας. Επιπλέον, στο πλαίσιό της παρουσιάζονται για πρώτη φορά νέα προϊόντα, τα οποία κατασκευάζονται ειδικά για την εκάστοτε έκθεση R+T.
Στο περίπτερο της εταιρείας Floros Fine Shading παρουσιάστηκαν νέα και καινοτόμα συστήματα σκίασης, καθώς και οι ανανεωμένες συλλογές της σε τέντες και πέργκολες. Εκτέθηκαν ολοκληρωμένα συστήματα σκίασης στη μορφή πέργκολας, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και τη δυνατότητα προστασίας από τη βροχή. Η σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας σε ένα κτίριο ή στον υπαίθριο χώρο με παθητικά συστήματα σκίασης είναι ένα ζήτημα που γίνεται όλο και περισσότερο επιτακτικό λόγω του φαινομένου το θερμοκηπίου. Δόθηκε έμφαση στις βιοκλιματικές λύσεις κάλυψης, οι οποίες ρυθμίζουν το μικρόκλιμα του περιβάλλοντος κάτω από προστατευτικά καλύμματα, δημιουργώντας φυσικό αερισμό.
Η παλέτα χρωμάτων του περιπτέρου και των προϊόντων που παρουσιάστηκαν σχετίζονται με τους σκούρους γκρι τόνους της ηφαιστειακής άμμου της Σαντορίνης, καθώς και με τις αποχρώσεις των φύλλων της ελιάς. Στη μικρή πλευρά του γωνιακού περιπτέρου κατασκευάστηκε ειδική κατασκευή πετάσματος με περιστρεφόμενες αλουμινένιες περσίδες, βαμμένες σε διαφορετικές αποχρώσεις. Αυτή η κατασκευή, σε συνδυασμό με τον κρυφό φωτισμό που τοποθετήθηκε, αποτέλεσε ένα είδος εικαστικής εγκατάστασης, προκειμένου να γίνει κατανοητή στους επισκέπτες η σημασία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, ακόμη και όταν πρόκειται για προκατασκευασμένα συστήματα σκίασης. Ο χώρος αποθήκευσης μοιράστηκε σε 2 μέρη, προκειμένου να μην αποτελέσει ένα μεγάλο ανεπεξέργαστο όγκο στο περίπτερο και να τονίσει τον κεκλιμένο ως προς την ορθοκανονικότητα του περιπτέρου κάνναβο.
Χρησιμοποιήθηκαν φυσικά υλικά για τα περισσότερα μέρη του περιπτέρου: πηχάκια ξύλου στους τοίχους και φύλλα OSB (δομικά φύλλα προσανατολισμένων ξυλοτεμαχιδίων) για το πάτωμα και τον πάγκο εξυπηρέτησης.  

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ - ΕΠΙΒΛΕΨΗ: YOLKSTUDIO / ΜΑΝΩΛΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΡΕΜΟΥΝΔΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: FLOROS FINE SHADING, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΡ
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ: 96 m² 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ανακαίνιση Loft στην Πλατεία Θεάτρου, Αθήνα

Ανακαίνιση Loft στην Πλατεία Θεάτρου, Αθήνα

Το έργο αφορά τη μετατροπή ενός πρώην βιομηχανικού αποθηκευτικού χώρου στο κέντρο της Αθήνας σε έναν υβριδικό χώρο που συνδυάζει εργασία και κατοικία. Το κτιριολογικό πρόγραμμα περιελάμβανε τις απαραίτητες λειτουργίες…
Βιομηχανικό κτίριο για επιχείρηση οχημάτων

Βιομηχανικό κτίριο για επιχείρηση οχημάτων

To "automobile loci" αποτελεί ένα βιομηχανικό κτίριο για μια τοπική επιχείρηση με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του οχήματος. Ο σχεδιασμός του χώρου στοχεύει στην αμφισβήτηση της τυπολογίας…
Εστιατόριο STK στην Τσεχία

Εστιατόριο STK στην Τσεχία

Το STK δίνει έμφαση στην απλότητα και την ποιότητα, τόσο στο φαγητό όσο και στον εσωτερικό του χώρο. Αντί να προσπαθεί να διαγράψει την κληρονομιά του κτιρίου ως καταστήματος επισκευής…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.