Ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου στην Κηφισιά

Βασικό ζητούμενο αποτέλεσε ο επαναπροσδιορισμός τόσο της λειτουργικής δομής, όσο και της αισθητικής των χώρων, με στόχο το σχεδιασμό ενός συνόλου ικανού να καλύψει τις ανάγκες του νέου χρήστη.
Αναφορικά με τη λειτουργικότητα, η χωρική οργάνωση των χρήσεων επαναπροσδιορίζεται με ενοποίηση του βασικού χώρου εργασίας (openspace) και τη χρήση κλειστών χώρων αποκλειστικά για τα στελέχη της εταιρείας. Στο νέο σχεδιασμό τοποθετούνται διαδοχικά η υποδοχή και έπειτα ο χώρος εργασίας, ενώ περιμετρικά αναπτύσσονται τα διευθυντικά γραφεία, τα γραφεία στελεχών και οι χώροι συναντήσεων - συνεδριάσεων.
Πρωτεύων στόχος κατά το σχεδιασμό ήταν η δημιουργία χώρων με υψηλή αισθητική και ποιότητα, που να αυξάνουν την παραγωγικότητα και να βελτιώνουν την παραμονή του χρήστη σε αυτούς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα υλικά και στο φωτισμό. Για το χώρο της υποδοχής σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ένα μεγάλο έπιπλο, που "καδράρεται" από μία ξύλινη επένδυση στην πλάτη του, η οποία φέρει το λογότυπο της εταιρείας. Επιπλέον το πράσινο στοιχείο τονίστηκε με τη χρήση του polar moss, που συνάδει με τις οικολογικές ανησυχίες και τη φιλοσοφία "wealthy living" της εταιρείας. To δάπεδο, το οποίο παίζει πρωτεύοντα ρόλο στο σχεδιασμό επενδύεται με βινυλικά πλακίδια και αναπτύσσεται με χρωματικές διαβαθμίσεις. Στο χώρο εργασίας η αλλαγή στο χρώμα του δαπέδου μαζί με χαμηλά διαχωριστικά βαμμένα σε παλέτα χρωμάτων της εταιρείας θέτουν τα όρια κίνησης και εργασίας. Έπιπλα σε λιτές γεωμετρίες, πράσινα στοιχεία και κρεμαστές ηχο-απορροφητικές κατασκευές συνθέτουν ένα ροϊκό σύνολο και ταυτόχρονα επιμερισμένες ενότητες ανάλογα με τις απαιτήσεις των χρηστών. Στους χώρους συνεδριάσεων και στα κλειστά γραφεία, δάπεδα σε απόδοση ξύλου σηματοδοτούν τη βαρύτητα του χώρου.
Ηχοαπορροφητικές κατασκευές, μικρότερα και μεγαλύτερα τραπέζια συναντήσεων και επενδύσεις στους τοίχους διαμορφώνουν κάθε φορά μία διαφορετική εικόνα. Κρυστάλλινα διαχωριστικά τοποθετούνται στις εσωτερικές όψεις όλων των περιμετρικών γραφείων, προσφέροντας φυσικό φωτισμό στα γραφεία, που είναι τοποθετημένα κεντρικά.
Στο χώρο της τραπεζαρίας κυριαρχεί μία σπιτική αίσθηση με σκοπό την ξεκούραση των εργαζομένων κατά το διάλλειμά τους.
Καθαρές φόρμες, ποιοτικός φωτισμός, υλικά υψηλής αισθητικής και έξυπνες ηλεκτρομηχανολογικές παροχές συνθέτουν το περιβάλλον ενός πολυτελούς χώρου εργασίας, όπως ήταν το ζητούμενο και από τον ιδιοκτήτη εξαρχής.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
AplusM - architecture plus mechanical enginnering
Επίβλεψη:
AplusM - architecture plus mechanical enginnering
Κατασκευή:
Μονωθέρμ Αφοι Νικια ΑΤΕΕ
Iδιοκτήτης:
Danone
Συνολικό εμβαδό:
1.200 m²
Χρόνος μελέτης - κατασκευής:
2020
Παρουσίαση:
AplusM
Φωτογραφίες:
Κλεάνθης Δημήτρης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Folding Functions Μικροβιολογικό εργαστήριο στην Αθήνα

Folding Functions Μικροβιολογικό εργαστήριο στην Αθήνα

Το εργαστήριο βρίσκεται σε ένα μικρό δρόμο, μιας γειτονιάς της Αθήνας, με αρκετή όμως κινητικότητα του τοπικού πληθυσμού. Πρόκειται για έναν ισόγειο χώρο κύριας χρήσης, ύψους 5 m με πατάρι.…
Κόφι Ροστερία - Καφεκοπτείο  στα Ιωάννινα

Κόφι Ροστερία - Καφεκοπτείο στα Ιωάννινα

Το "Κόφι Ροστερία" είναι ένα ενημερωμένο καφεκοπτείο, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και προσφέρει τη δική του ποικιλία καφέ η οποία παράγεται στην καρδιά του μαγαζιού.Σκοπός…
Κατάστημα τροφίμων σε διατηρητέο κτίριο στην Αθήνα

Κατάστημα τροφίμων σε διατηρητέο κτίριο στην Αθήνα

Στην καρδιά της Αθήνας επί της οδού Μητροπόλεως, ένα Ιστορικό Διατηρητέο Κτίριο, έργο του αρχιτέκτονα Β. Τσαγρή, που αποτελεί σημαντικό δείγμα της μεταβατικής περιόδου της αρχιτεκτονικής από τον ύστερο νεοκλασικισμό…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.