Ανακαίνιση δικηγορικού γραφείου στο Κολωνάκι

Τα γραφεία της δικηγορικής εταιρίας βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και στεγάζονται σε ένα κτίριο με χαρακτηριστική αισθητική που συνδυάζει στοιχεία της μοντέρνας και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής. Ο επανασχεδιασμός του γραφειακού χώρου βασίστηκε στην επιθυμία δημιουργίας ενός σύγχρονου αισθητικού λεξιλογίου που να εκφράζει την ταυτότητα και τις επιδιώξεις της εταιρίας και ταυτόχρονα να συνομιλεί με το δεδομένο χαρακτήρα του κτιρίου στο οποίο εντάσσεται.
Η είσοδος στο χώρο σηματοδοτείται από την παλιά ξύλινη πόρτα, με την ιδιαίτερη αισθητική, που αποκαταστάθηκε και διατηρήθηκε, μετουσιώνοντας την εμπειρία της εισόδου σε μια πρώτη χειρονομία αντίστιξης παλιού και νέου. Ο σύγχρονος διάκοσμος ξεπροβάλει στον χώρο της υποδοχής, σε αποχρώσεις του λευκού και γκρι με το χαρακτηριστικό δρύινο δάπεδο σε σχήμα ψαροκόκαλο και τις μεταλλικές και γυάλινες λεπτομέρειες σε πόρτες και διαχωριστικά. Ο χαρακτήρας του χώρου συμπληρώνεται από τις κατασκευές σε λευκό μάρμαρο τύπου Statuario, τις σκουρόχρωμες ξύλινες μεσόπορτες και έπιπλα, και τις επιφάνειες σε σκουρόχρωμο μπλε, κάθε στοιχείο με διαφορετικό συμβολισμό, αναφορές και ρόλο στην αρχιτεκτονική αφήγηση.
Το τμήμα των συνεργατών και των λοιπών υποστηρικτικών χρήσεων χωροθετείται διακριτά από τον κύριο χώρο που ορίζουν η υποδοχή, η αίθουσα συσκέψεων και τα γραφεία των εταίρων. Στο διακριτό αυτό χώρο επιλέγεται μια πιο διάφανη και νεωτερική αισθητική που εξυπηρετεί τόσο επαγγελματικούς συμβολισμούς όσο και λειτουργικές ανάγκες.
Τα γραφεία, οι βιβλιοθήκες, οι θύρες και τα λοιπά αρχιτεκτονικά μέλη του χώρου σχεδιάστηκαν προς υποστήριξη ενός ενιαίου αφηγήματος. Κατά περίπτωση εμπνευσμένα και ως συνέχεια υφιστάμενων στοιχείων του χώρου ή ακολουθώντας ένα σαφές ύφος σύγχρονων επεμβάσεων.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Kordas Architects
Διεύθυνση μελέτης:
Αριστείδης Κόρδας
Επίβλεψη / Υπεύθυνος κατασκευής:
Σταύρος Ραφαηλίδης
Συνεργάτες:
Αγγελική Λαμπαδά, Ειρήνη Λασκαρίδου
Τεχνική εταιρεία κατασκευής:
Kordas Architects
Tοποθεσία:
Κολωνάκι
Συνολικό εμβαδό κτιρίου:
200 m2
Χρόνος μελέτης:
2019
Χρόνος κατασκευής:
2020
Παρουσίαση:
Αριστείδης Κόρδας
Φωτογράφος:
Αναστάσης Δημόκας

 

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Μελέτη ιατρείου στο Μαρούσι

Μελέτη ιατρείου στο Μαρούσι

Το ιατρείο βρίσκεται στην περιοχή του Αμαρουσίου, καταλαμβάνοντας τον δεύτερο όροφο κτιρίου, ανοιχτής κάτοψης, 150 m2, ακολουθώντας το πολυγωνικό περίγραμμα του οικοπέδου.Κατά τη μελέτη, καθορίστηκαν οι προγραμματικοί χώροι με σκοπό…
Καρδιολογικό ιατρείο στη Λάρισα

Καρδιολογικό ιατρείο στη Λάρισα

Tο ιατρείο βρίσκεται στο κέντρο της Λάρισας, σε μία τυπική πολυκατοικία της δεκαετίας του ’70. Βασικό ζητούμενο της αρχιτεκτονικής μελέτης αποτέλεσε, η διαμόρφωση ενός χώρου υψηλών λειτουργικών και αισθητικών προδιαγραφών.…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.