"Sophisticated Classic" Ανακαίνιση διώροφου διαμερίσματος στη Νέα Σμύρνη

Μία πρόταση που βασίζεται στις καθαρές γραμμές και λεπτές υφές με σκοπό την δημιουργία φωτεινών και minimal χώρων με έμφαση στην λεπτομέρεια. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται εκφράζουν λεπτότητα και αέναη κομψότητα.
Σε αυτό το έργο ζητήθηκε από τους Αμερικανούς πελάτες μας να ανακαινιστεί πλήρως το διαμέρισμα 5ου ορόφου της δεκαετίας του '80 και να συνδεθεί με νέα σκάλα με το δώμα του κτιρίου. Η οδηγία ήταν το διαμέρισμα να διαθέτει δύο άνετα υπνοδωμάτια και ένα cozy πατάρι με άμεση πρόσβαση στον κήπο του δώματος, ο οποίος διαθέτει bbq, τραπεζαρία και χώρο καθιστικού.
Η προηγούμενη κατάσταση του διαμερίσματος ήταν ένας κατακερματισμένος και σκοτεινός χώρος με μικρά ανοίγματα και βαριά χρωματική παλέτα.Η είσοδος του διαμερίσματος χαρακτηριζόταν από έντονη χρήση ξύλου, πράγμα που καθιστούσε το καθιστικό αρκετά πιο σκοτεινό. Η κουζίνα ήταν αποκομμένη από το καθιστικό, τα λουτρά μικρά, στενά και σκοτεινά. Οι εξωτερικοί χώροι και στα δύο επίπεδα δεν χρησιμοποιούνταν, παρά την εξαιρετική θέα προς την Ακρόπολη.
Η πρόταση του γραφείου βασίστηκε στην ιδέα πως ο χώρος θα εκπέμπει ηρεμία και ομορφιά μέσα από την απλότητα του, αλλά και στην χρήση των λευκών τοίχων ως καμβά για την παρουσία ήπιων χρωμάτων. Δόθηκε έμφαση στις λεπτομέρειες που δηλώνουν την αντίστοιχη επιτήδευση, με προτάσεις όπως οι χρυσές λεπτομέρειες, οι ανεμιστήρες, ο μαρμάρινος πάγκος, το ζεστό δάπεδο, αλλά και το navy blue χρώμα στην κουζίνα.

Η αρχική στρατηγική ήταν να αφαιρεθούν τα διαχωριστικά ώστε να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός χώρος που σε προσκαλεί καθώς εισέρχεσαι στο διαμέρισμα. Παράλληλα υπήρξε βασική πρόθεση να διατηρηθεί μία ενδιαφέρουσα οπτική από την κουζίνα προς την Ακρόπολη. Το καθιστικό με την τραπεζαρία και την κουζίνα είναι άνετοι και φωτεινοί χώροι με κομψά μεσαιωνικά στοιχεία, συνδυασμένα με μοντέρνα έπιπλα. Το πίσω μέρος του διαμερίσματος ανασχεδιάστηκε ώστε να δημιουργηθούν δύο μεγάλα υπνοδωμάτια και ένα ευρύχωρο λουτρό. Στο λουτρό συνδυάζονται μπανιέρα και ντους σε μία ενοποιημένη ζώνη με το ίδιο υλικό σε τοίχους και πάτωμα, αλλά και πάγκος με νιπτήρες που διαθέτει αρκετό αποθηκευτικό χώρο.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Kokosalaki | Architecture
Ομάδα μελέτης:
Ναταλία Κοκοσαλάκη, Χριστίνα Καραβασίλη
Εσωτερική διακόσμηση:
Kokosalaki | Architecture
Project Manager - Επίβλεψη:
Haris Kokosalakis
Χρόνος μελέτης:
2020
Χρόνος ολοκλήρωσης:
2020-2021
Φωτογραφίες:
Γαβριήλ Παπαδιώτης
Τρισδιάστατες απεικονίσεις:
Χριστίνα Καραβασίλη

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Διαμόρφωση κτιρίου γραφείων στην Αθήνα

Διαμόρφωση κτιρίου γραφείων στην Αθήνα

Τα νέα γραφεία της EY (πρώην Ernst &Young) δημιουργήθηκαν σε υπάρχον κτίριο γραφείων επί της οδού Χειμάρρας, στο Μαρούσι. Το κτίριο, κατασκευασμένο το 2007 σε 6 επίπεδα, 2 υπόγεια, ισόγειο…
Ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση οροφοδιαμερίσματος στου Ζωγραφου

Ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση οροφοδιαμερίσματος στου Ζωγραφου

Πρόκειται για την ανακατασκευή και διαμόρφωση παλιού διαμερίσματος του 1970 στην τελευταία στάθμη κτιρίου διαμερίσματος στου Ζωγράφου.Καθώς προορίζονταν να χρησιμοποιηθεί από έναν κάτοικο, διαμορφώθηκε ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες διημέρευσης/εργασίας/φιλοξενίας.…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.