"Nidi apartment" στη Λευκωσία

Το NIDI Apartment είναι ένα έργο ανακαίνισης, που περιλαμβάνει την ενοποίηση δύο υπαρχόντων διαμερισμάτων στην περιοχή Καϊμακλί Λευκωσίας. Λόγω της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο, αντί να χτίσουν νέο σπίτι, οι πελάτες αποφάσισαν να ενοποιήσουν και να επεκτείνουν δύο διαμερίσματα στον τελευταίο όροφο ενός κτιρίου στη Λευκωσία, δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο Loft.
Το κτίριο είναι της δεκαετίας του 1980. Για να ενοποιηθεί ο χώρος, δημιουργήθηκε μια ενιαία είσοδοςπου εισάγει σε έναν κοινό χώρο, που οι ιδιοκτήτες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ως βιβλιοθήκη, αίθουσα χαλάρωσης, τραπεζαρία, αίθουσα παιχνιδιών, αίθουσα κινηματογράφου, αίθουσα μπιλιάρδου ή οτιδήποτε άλλο ταιριάζει στις ανάγκες τους ανά πάσα στιγμή.
Η βασική ιδέα ήταν η δημιουργία δύο κύριων χώρων, ο ένας στα αριστερό και ο άλλος στο δεξί μέρος του διαμερίσματος. Αυτοί οι χώροι συνδέονται με μια γραμμική περιοχή, η οποία φιλοξενεί όλες τις δευτερεύουσες εγκαταστάσεις όπως w.c., αποθήκη και πλυντήριο. Με αυτήν την ιδέα όλες οι δευτερεύουσες εγκαταστάσεις συγκεντρώθηκαν στη μέση του διαμερίσματος, όπου δεν υπήρχε φυσικό φως και εξαερισμός επιτρέποντας τη μέγιστη χρήση φυσικού φωτισμού και αερισμού από τους κύριους χώρους.
Η γραμμική περιοχή σύνδεσης είναι ελάχιστη, με τη χρήση λευκού χρώματος, ανοιχτού γκρι εποξειδικού δαπέδου και καθρέφτη για να κάνει το χώρο να φαίνεται ευρύτερος και με γραμμικά έπιπλα που παρέχουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης. Αυτό το σημείο σύνδεσης καταλήγει σε έναν γκρίζο σύγχρονο χώρο κουζίνας.
Το επίπεδο του σαλονιού και της τραπεζαρίας τοποθετήθηκε λίγο χαμηλότερα. Στα καθιστικά και στην τραπεζαρία χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα γήινα υλικά δημιουργώντας έτσι μια πιο άνετη και οικεία ατμόσφαιρα. Ξύλο, λευκή πέτρα και θερμός φωτισμός έχουν χρησιμοποιηθεί για τους δύο κύριους χώρους.
Η δημιουργία δύο εντελώς διαφορετικών χώρων, του λευκού σύγχρονου γραμμικού χώρου σύνδεσης και των πιο άνετων και οικείων κεντρικών χώρων ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν μια μοναδική εμπειρία περπατώντας μέσα από το διαμέρισμα, με κάθε βήμα να κρύβει μια νέα έκπληξη.
Οι ιδιωτικοί χώροι είναι καλά κρυμμένοι και όσο το δυνατόν περισσότερο από τους κοινόχρηστους χώρους. Το διαμέρισμα διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, με το master να δικό του μπάνιο, ενώ υπάρχει ένα κοινό μπάνιο για τα άλλα δύο υπνοδωμάτια.
Οι πολλές μικρές βεράντες των παλαιών διαμερισμάτων ακυρώθηκαν και δημιουργήθηκε μια μεγάλη κοινή βεράντα που συνδέει την κουζίνα με το σαλόνι για να δώσει μια ισχυρότερη σχέση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου.

Περισσότερα...

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Αρχιτεκτονική μελέτη:
EKKY Studio-Elina Kritikou/ Kenzo Yamashita
Εμβαδό:
250 m²
Φωτογραφίες:
Creative Photo Room

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Μία προσθήκη με εμβληματική μορφή

Μία προσθήκη με εμβληματική μορφή

Το νέο κτίριο του συγκροτήματος Raiffeisen Finance CenterΟ τραπεζικός όμιλος Raiffeisen προκήρυξε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το σχεδιασμό μιας νέας προσθήκης στο προϋπάρχον κτιριακό συγκρότημα Raiffeisen Finance Center, στην πόλη Eisenstadt…
Διαμόρφωση νέας πρόσοψης σε αποκατάσταση κτιρίου

Διαμόρφωση νέας πρόσοψης σε αποκατάσταση κτιρίου

Στη θέση των ερειπίων της εγκαταλελειμμένης δημοτικής αγοράς της ισπανικής πόλης Getafe, ορθώνεται σήμερα ένα σύγχρονο τεχνολογικά "καταφύγιο" που περιβάλλει έναν πολυλειτουργικό χώρο πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, συνδυάζοντας αποτελεσματικά στοιχεία…
Μετατροπή διπλοκατοικίας του 1960 σε παιδιατρείο

Μετατροπή διπλοκατοικίας του 1960 σε παιδιατρείο

Κεντρική ιδέα & κριτήρια σχεδιασμούΤο έργο αφορά τη μετατροπή του ισόγειου διπλοκατοικίας με υπόγειο σε παιδιατρείο και βρίσκεται επί της οδού Δημοκρατίας στην Κοζάνη. Η ανάθεση περιλάμβανε την ανακαίνιση του…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.