"Feeling Better Therapy" αναδιαμόρφωση μικρού ισογείου στο Μετς σε χώρο ψυχοθεραπείας

Σκοπός του έργου ήταν η αναδιαμόρφωση ενός μικρού ισογείου χώρου 20 m2 στο κέντρο της Αθήνας, στη γειτονιά του Μετς, σε έναν ήρεμο χώρο ψυχοθεραπείας.
Κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού, υπήρξαν αρκετές προκλήσεις, όπως ο περιορισμένος χώρος και η βιτρίνα προς τον δρόμο, οι οποίες τελικά συνέβαλαν θετικά στη δημιουργία ενός ζεστού και αρμονικού περιβάλλοντος για τις θεραπευτικές συναντήσεις.
Βασική ιδέα ήταν η θεραπευτική διαδικασία να πραγματοποιείται σε δύο άνετες πολυθρόνες μπροστά από τη τζαμαρία και όχι στο βάθος του χώρου που βρίσκεται το γραφείο.
Στο εσωτερικό της ξύλινης βιτρίνας προστέθηκαν επίσης ξύλινα στόρια, τα οποία προσφέρουν ιδιωτικότητα και λειτουργούν σαν ένα φίλτρο οπτικής και φωτός.
Η απλότητα στον χώρο δημιουργεί και διατηρεί μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ηρεμίας στο θεραπευτικό πλαίσιο, που αναδύεται από την ιδέα του να μην υπάρχουν πολλά και έντονα αισθητηριακά ερεθίσματα που αποσπούν από τη θεραπευτική διαδικασία.
Η χρωματική παλέτα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ενέργεια και αισθητική του χώρου. Επιλέχθηκαν απαλά και γήινα χρώματα ώστε να πλαισιώνουν την αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης.
Μέσα από την επιλογή και τοποθέτηση των επίπλων και των διαφόρων αντικειμένων, προστίθενται αρμονικά οι διάφορες αποχρώσεις, δημιουργώντας ένα χώρο που συνδυάζει αισθητική και λειτουργικότητα.
Η διατήρηση και η ενσωμάτωση φυσικών στοιχείων, όπως το ξύλο, τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα έργα τέχνης πλαισιώνουν την αίσθηση χαλάρωσης δημιουργώντας ένα ζεστό και ήρεμο περιβάλλον για όλους όσους μετέχουν στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός:

Georgios Apostolopoulos Architects
Τοποθεσία:
Μετς, Αθήνα
Εργοδότης:
Feeling Better Therapy / Aliki Alexopoulou
Φωτογραφίες:
Αθηνά Σούλή

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Αποκατάσταση και επανάχρηση αρχοντικού αγροτόσπιτου στην Προσοτσάνη Δράμας

Αποκατάσταση και επανάχρηση αρχοντικού αγροτόσπιτου στην Προσοτσάνη Δράμας

Το κτιριακό συγκρότημα του αρχοντικού βρίσκεται στη συνοικία Βαρόσι, νότια και σε μικρή απόσταση από την πλατεία της Προσοτσάνης Δράμας.Υπάρχουσα κατάστασηΣτο κτιριακό συγκρότημα, του οποίου η κατασκευή χρονολογείται στα μέσα…
Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου στον Βόλο

Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου στον Βόλο

Το διατηρητέο τριώροφο κτίριο, σχεδόν απέναντι από το κεντρικό πανεπιστημιακό κτίριο της πρώην καπναποθήκης Παπαστράτου, αγοράστηκε το 1985 από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είχε χτιστεί το 1929 ως κατοικία του βιομήχανου…
Διαμόρφωση χώρου γραφείου

Διαμόρφωση χώρου γραφείου "GLASS OFFICE"

Ζητούμενο της μελέτης ήταν η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση ενός γραφείου με κυρίαρχο στοιχείο τα μεγάλα συνεχή ανοίγματα. Το "glass office", επιφάνειας 32 m², βρίσκεται στον τρίτο όροφο μιας γωνιακής…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.