Μετατροπή ενός ανοιχτού χώρου γραφείων σε ένα σύγχρονο Pilates Studio στην Αγία Παρασκευή

Στο Pilates Studio μετατρέψαμε έναν ανοιχτό πρώην χώρο γραφείων ενός εμπορικού κέντρου στην Αγία Παρασκευή, σε χώρο σωματικής άθλησης πιλάτες.
Βασική μας προτεραιότητα στο σχεδιασμό ήταν η δημιουργία δύο χώρων, με βάση τις ανάγκες του πελάτη, διατηρώντας την υπάρχουσα διαμπερότητα του χώρου.
Ο ένας χώρος προορίζεται για τα ομαδικά μαθήματα πιλάτες, ενώ ο άλλος περιλαμβάνει την υποδοχή καθώς και χώρο για προθέρμανση και ασκήσεις εδάφους.
Αντί για τη δημιουργία δύο κλειστών δωματίων, χρησιμοποιήθηκαν κουρτίνες και ένα μεταλλικό πλέγμα ως διαχωριστικά στοιχεία, για να οριοθετήσουν τους δύο χώρους αλλά και να προσδώσουν την απαραίτητη ιδιωτικότητα.
Στο πίσω μέρος του βασικού μας χώρου, αναδιαμορφώσαμε τον τοίχο που διαχωρίζει τις κύριες από τις δευτερεύουσες λειτουργίες του χώρου, δημιουργώντας συμμετρικές εισόδους στις δύο του άκρες, χωρίς τη χρήση πορτών. Πίσω από αυτό το όριο τοποθετήσαμε από τη μία πλευρά το γραφείο του γυμναστή και ένα μικρό κουζινάκι, ενώ στην άλλη πλευρά σχεδιάσαμε τα αποδυτήρια και την τουαλέτα, σεβόμενοι τη θέση των δικτύων του κτιρίου.
Πολύ σημαντικό ήταν επίσης να επανασχεδιάσουμε το ηλεκτρολογικό δίκτυο με σκοπό την αφαίρεση των γυψοσανίδων που περιέκλειαν τα περιμετρικά δοκάρια, ώστε να αυξήσουμε το φυσικό φως που εισέρχεται στο χώρο.
Με την αποκάλυψη του σκυροδέματος στα δομικά στοιχεία του χώρου, τονίσαμε την επίτευξη του διαχωρισμού του ηλεκτρολογικού δικτύου από αυτά.
Μπαίνοντας στην ιδιοκτησία, βλέπουμε πλέον ένα καθαρό και ενιαίο χώρο ο οποίος περιλαμβάνει στα αριστερά τη reception και ένα καθιστικό για την αποθήκευση των υποδημάτων, ενώ στα δεξιά υπάρχει ένα μεταλλικό πλέγμα με καμπύλα ανοίγματα που σπάνε την αυστηρότητα του κανάβου, ενώ μία πράσινη κουρτίνα κατά μήκους του μεταλλικού πλέγματος ορίζει τον χώρο για πιλάτες.
Ο τοίχος που διαχωρίζει τον κύριο χώρο από τις δευτερεύουσες χρήσεις έχει καλυφθεί πλήρως με καθρέφτες, ώστε να αντανακλά τα παράθυρα και το περιμετρικό φως που εισέρχεται στο χώρο και να μεγαλώνει την αίσθηση αυτού.
Όλα τα δάπεδα καλύφθηκαν με εποξειδικό χρώματος ανοιχτού λιλά, δημιουργώντας μία όμορφη και ενοποιημένη ατμόσφαιρα.
Πίσω από τον τοίχο/καθρέφτη όλα εμφανίζονται λευκά, ως ένας ενδιάμεσος χώρος που σε προετοιμάζει για τα επιμέρους μονοχρωματικά δωμάτια που ακολουθούν.
Την παλέτα συμπληρώνουν το σκούρο πράσινο της κουζίνας, το κίτρινο λάιμ των αποδυτηρίων και το ανοιχτό γαλάζιο της τουαλέτας.
Συνολικά, δημιουργείται ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον για άσκηση και χαλάρωση.

 

 

 

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Μελετητές:
Θοδωρής Πουλάκος & Μάνος Μπότσαρης
Αρχιτεκτονική μελέτη:
Θοδωρής Πουλάκος
Στατική μελέτη:
Μάνος Μπότσαρης
Επίβλεψη:
Θοδωρής Πουλάκος και Μάνος Μπότσαρης
Συνολική επιφάνεια:
100 m2
Χρόνος μελέτης - κατασκευής:
2022 (διάρκεια αποπεράτωσης: 3 μήνες)
Φωτογραφίες:
Αλίνα Λέφα

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

"Villa Nisso" επέκταση και ανακαίνιση κατοικίας στη Ρόδο

Πρόκειται για την επέκταση και ανακαίνιση κατοικίας πολυτελούς διαβίωσης, Villa Nisso, στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου.Η απαίτηση των ιδιοκτητών εξαρχής ήταν να δοθεί μια εντελώς νέα και διαφορετική ταυτότητα η…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.