Κτίρια γραφείων Kafea Terra - υποκατάστημα Θεσσαλονίκης

  • ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Ι.Κ.Ε.

Αντικείμενο του έργου αποτέλεσε η ανακαίνιση και αλλαγή χρήσης υφιστάμενου βιομηχανικού κτιρίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, συνολικής επιφάνειας 2.000 m², με σκοπό τη δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων της εταιρείας KAFEA TERRA. Οι νέες εγκαταστάσεις φιλοξενούν γραφεία, αίθουσα σεμιναρίων, αίθουσα συσκέψεων, χώρους lounge κοινού και εργαζομένων, τμήμα τεχνικής υποστήριξης, αποθήκη logistics 1000 m² και βοηθητικούς χώρους. Κύριος στόχος του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου εργασίας με μοντέρνα και διαχρονική αισθητική που ενθαρρύνει, μέσω μεγάλων ανοιχτών χώρων, την ομαδική εργασία, τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα.
Σημαντικές είναι οι επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο υφιστάμενο κτίριο, αποτελούμενο από τρία κτίσματα, για την κάλυψη των αναγκών της καινούργιας χρήσης. Εντός ενός εκ των τριών κτισμάτων κατασκευάσθηκε μεταλλικό πατάρι συνολικής επιφάνειας 140 m² ενώ στο κεντρικό κτίριο προστέθηκε ανελκυστήρας προδιαγραφών Α.μεΑ. Όσον αφορά στο εξωτερικό κέλυφος, διαμορφώθηκαν νέα μεγάλα ανοίγματα, κατασκευάστηκαν νέοι τοίχοι πλήρωσης και αποκαταστάθηκαν οι όψεις με πάνελ αλουμινίου "etalbond" σε λευκό τόνο.
Στο ισόγειο, χωροθετούνται οι χρήσεις που απευθύνονται στους επισκέπτες όπως η υποδοχή, το lounge κοινού, το εκθετήριο προϊόντων και η αίθουσα σεμιναρίων καθώς και οι βοηθητικοί χώροι των εργαζομένων. Στο δεύτερο επίπεδο στεγάζονται τα γραφεία διοίκησης και η αίθουσα συσκέψεων σε διάταξη ανοιχτής κάτοψης ενώ διαχωρίζονται μεταξύ τους από γυάλινα πετάσματα και μικρές νησίδες πρασίνου που προσφέρουν στο χώρο οπτική επαφή αλλά και ενότητα.
Η παλέτα των υφών και των υλικών περιλαμβάνει πατητή τσιμεντοκονία, ξύλο, μέταλλο και γυαλί ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις αισθητικής στην αρχιτεκτονική και το design. Η προσεκτική επιλογή χρωμάτων και τα ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα σε συνδυασμό με τα προϊόντα της εταιρείας συνθέτουν την τελική εικόνα.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ενεργειακή και τεχνολογική αναβάθμιση του κτιρίου με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ επιφάνειας 100 m² που εξασφαλίζουν σημαντική ενεργειακή αυτονομία, σύγχρονων μηχανημάτων δικτύου VRV και οπτικοακουστικών μέσων τα οποία ελέγχονται μέσω κεντρικού συστήματος χειρισμού για διευκόλυνση στην καθημερινή χρήση.
Τέλος, στα πλαίσια ανασχεδιασμού του περιβάλλοντος χώρου κατασκευάσθηκε νέα περίφραξη και σύγχρονες θέσεις στάθμευσης με ηλεκτρικούς φορτιστές, ενώ για την ενίσχυση της παρουσίας του πρασίνου φυτεύτηκαν συνολικά 430 m² παρτεριών που προσφέρουν ευχάριστες οπτικές φυγές σε εργαζόμενους και επισκέπτες.

Περισσότερα...

Στοιχεία Έργου

Αρχιτεκτονική Μελέτη:
Υποδομή Τεχνική ΙΚΕ

Επίβλεψη:
Υποδομή Τεχνική ΙΚΕ

Στατική Μελέτη:
Υποδομή Τεχνική ΙΚΕ, Παπαργύρης – Α. Καρδούλα Ο.Ε.

H/Μ Μελέτη:
Υποδομή Τεχνική ΙΚΕ

Στοιχεία Έργου

Μελέτη Φωτισμού:
Υποδομή Τεχνική ΙΚΕ

Μελέτη Εσωτερικού Χώρου:
Υποδομή Τεχνική ΙΚΕ

Τεχνική Εταιρία Κατασκευής:
Υποδομή Τεχνική ΙΚΕ

Ιδιοκτήτης:
Kafea Terra Α.Ε.Β.Ε

Τοποθεσία:
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Συνολικό Εμβαδό Κτιρίου:
2000 m2

Χρόνος Μελέτης:
2020-2021

Χρόνος Κατασκευής:
2022-2023

Φωτογράφος:
Kim Powell

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Διαμέρισμα με θέα στο Cape Town

Διαμέρισμα με θέα στο Cape Town

Ανάμεσα στα βράχια του κόλπου Bantry Bay του Cape Town, αυτό το διαμέρισμα διαθέτει θέα 270° στον Ατλαντικό Ωκεανό. Μετά την αγορά ενός ολόκληρου ορόφου μέσα σε ένα παλιό κτίριο μπροστά…
Ανακαίνιση αναψυκτηρίου

Ανακαίνιση αναψυκτηρίου "Πλατανάκια Natura", στη Θεσσαλονίκη

Το έργο τοποθετείται στην περιοχή του Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη. Σε ένα φυσικό παράδεισο, στο δήμο Πανοράματος και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατανάκια, ζητήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο να ανακαινίσει το…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.