Διαμόρφωση πολύ μικρού διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη

Το αρχικό διαμέρισμα 34 m2 διέθετε τέσσερεις ιδιαίτερα μικρούς χώρους (καθιστικό, υπνοδωμάτιο, κουζίνα,λουτρό),με σαφή και συμπαγή μεταξύ τους όρια. Η σχεδιαστική μας πρόθεση ήταν να καταργήσουμε τα όρια και να διαμορφώσουμε έναν ενιαίο χώρο, ο οποίος να περιλαμβάνει όλες τις λειτουργικές ενότητες μιας κατοικίας αφήνοντας ωστόσο στο βλέμμα μακρινές και ανεμπόδιστες οπτικές. Για την οπτική μεγέθυνση του χώρου εφαρμόσθηκε ένα ενιαίο ξύλινο δάπεδο και γυάλινες διαφανείς και ημιδιαφανείς επιφάνειες οι οποίες επιτρέπουν το φως να διαχέεται παντού. Στο μπάνιο και την πλάτη της κουζίνας τοποθετήθηκαν όμοια πλακίδια σε ασπρόμαυρο μοτίβο, τα οποία διπλασιάζονται και τριπλασιάζονται μέσα από τον μεγάλο καθρέφτη του μπάνιου, δημιουργώντας επιπλέον μακρινές οπτικές και την ψευδαίσθηση ενός μεγάλου χώρου.
Χρωματικά, επιλέχθηκαν ήπιοι τόνοι του λευκού και του γκρίζου, με εξαίρεση τη γωνία που πλαισιώνει το τραπέζι/γραφείο, η οποία διαφοροποιήθηκε με ένα σκούρο μωβ-καφέ τόνο.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
T&T Architects
Επιμέλεια:
Λίζα Τικταπανίδου
Τοποθεσία:
Θεσσαλονίκη
Συνολικό εμβαδό:
34 m2
Έτος:
2019
Φωτογραφίες:
Studiovd.gr / N. Vavdinoudis - Ch. Dimitriou

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Αποκατάσταση δημοτικού θεάτρου Πειραιά

Αποκατάσταση δημοτικού θεάτρου Πειραιά

Το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά είναι ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά κτίρια της νεότερης Ελλάδας και έχει χαρακτηριστεί ως "έργο τέχνης", που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία.Η μελέτη του…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.