Ανακατασκευή Ξενοδοχείου "Ikos Olivia" στη Χαλκιδική

Καθοριστική συνθετική αρχή του σχεδιασμού υπήρξε ο πραγματοποίηση ενός απαιτητικού κτιριολογικού προγράμματος σε υφιστάμενα κελύφη και με συγκεκριμένο φέροντα οργανισμό, με βασική επιδίωξη τη δημιουργία ενός σύγχρονου συγκροτήματος με ενιαία μορφολογική αντίληψη.
Όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις αναβαθμίστηκαν και εκσυγχρονίστηκαν στο σύνολό τους, αφού αποξηλώθηκαν όλες οι επενδύσεις και οι τοιχοποιίες εσωτερικές και εξωτερικές και ενισχύθηκαν οι φέροντες οργανισμοί. Όπου ήταν εφικτό, υπήρξε τυποποίηση των χώρων και ανοιγμάτων με σκοπό τη μείωση του κόστους και την έγκαιρη παράδοση του έργου.
Κατασκευάστηκαν επίσης τέσσερις νέες κολυμβητικές δεξαμενές με την αντίστοιχη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, υπαίθριο θέατρο, spa, περιοχή αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και νέο κυκλοφοριακό εσωτερικό δίκτυο. Η μελέτη χωροοργάνωσης και διακόσμησης όλων των κοινόχρηστων χώρων, των σουιτών και των δωματίων συμπλήρωσε το σύνολο των επεμβάσεων.
Το “Ikos Olivia” διαθέτει πλέον 295 διαμερίσματα, αποτελούμενα από κλασικά και διακεκριμένα δωμάτια, και οικογενειακές και διακεκριμένες σουίτες. Τα εστιατόρια και τα μπαρ με ευρύχωρους υπαίθριους χώρους, στεγασμένους με κινητά στέγαστρα και τέντες, καθώς και οι καταπράσινοι κήποι και οι πισίνες εναρμονίζονται πλήρως με το τοπίο συνθέτοντας το ιδανικό σκηνικό της απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας.
Η ενσωμάτωση στοιχείων βιοκλιματικού σχεδιασμού και σύγχρονων τεχνογνωσιών φυσικού φωτισμού, αερισμού και δροσισμού αποτέλεσαν μέρος της αρχιτεκτονικής μελέτης. Μέσα στους κύριους στόχους της σχεδίασης ήταν η ομαλή ένταξη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο φυσικό περιβάλλον και η αξιοποίηση του μικροκλίματος για τη βελτίωση της ενεργειακής του συμπεριφοράς.

Περισσότερα...

Στοιχεία Έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: NIMAND ARCHITECTS / Νίκη Μάνου-Ανδρεάδη, MMT Αρχιτέκτονες / Νίκη Μάνου-Ανδρεάδη, Εμμανουήλ Τζεκάκης
Eπίβλεψη: NIMAND ARCHITECTS / Νίκη Μάνου-Ανδρεάδη, MMT Αρχιτέκτονες / Νίκη Μάνου-Ανδρεάδη, Εμμανουήλ Τζεκάκης
Ομάδα εργασίας: Γιάννης Τσάρας, Άννα Τσιφλιτζικλή, Σοφία Χρήστου, Δημήτριος Γκιουζέπας, Μίλυ Κυροπούλου, Μαρία Μυλωνά, Άλκηστη Σκιαδοπούλου, Κατερίνα Ταουσάνη, Τάνια Τζίμα, Ηλέκτρα Τσάρα
Στατική μελέτη: ConTec / Φ. Οικονόμου, Άννα Κρίτση, ΜΜΤ Αρχιτέκτονες / Μάριος Φούντος, Έλντα Φούντου,
H/M μελέτη: Κικίδης & Συνεργάτες / Π. Κικίδης./ Δ. Μπόζης
Μελέτη φωτισμού: Γερασίμου Άννα., Reflect Lights / Γκουρογιάννης Μιχάλης
Κηποτεχνική μελέτη: Κικίδου Ν.
Tεχνική εταιρεία κατασκευής: ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ
Iδιοκτήτης: IKOS RESORT
Tοποθεσία: Γερακινή Χαλκιδικής
Συνολικό εμβαδό κτιρίων: 28.089,63 m²
Xρόνος μελέτης: 2014
Xρόνος κατασκευής: 2014-30/4/2015
Παρουσίαση κτιρίου: Νίκη Μάνου-Ανδρεάδη
Φωτογραφίες: Piccone Tommy

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Μετατροπή χώρου γραφείων σε χώρο εστίασης

Μετατροπή χώρου γραφείων σε χώρο εστίασης

Στο Μαρούσι, μέσα στο κτιριακό συγκρότημα Green Plaza, ένας πρώην χώρος γραφείων 500τμ μεταμορφώθηκε στο χώρο εστίασης Αll Day Βar-Bistro Rey Pablo από το αρχιτεκτονικό γραφείο KOKORELIAARCHITECTS.Η κυρίαρχη ιδέα γύρω…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.