Ανακαίνιση σε εταιρεία εμπορίας κλιματισμού

Σχεδιαστική πρόκληση του σχεδιασμού αποτέλεσε η πλήρης ανακαίνιση της εμπορικής μονάδας μιας υφιστάμενης εταιρείας εμπορίας και διαχείρισης κλιματισμού. Η συνθετική διαδικασία επιχείρησε να ισορροπήσει το σύγχρονο, δυναμικό σχεδιασμό με την αίσθηση οικειοποίησης του χώρου από τον πελάτη / επισκέπτη.
Η ανάδειξη του χαρακτήρα της εταιρείας στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο του κλιματισμού αποτέλεσε κύρια πρόθεση. Απεικονίσεις με μοτίβα κατοικιών, ξενοδοχείων και άλλων επαγγελματικών χώρων λειτουργούν ως στοιχεία αναφοράς στις εσωτερικές επιφάνειες επένδυσης και προβολής προϊόντων.
Οι βασικές λειτουργιές πωλήσεων και εξυπηρέτησης κοινού χωροθετούνται στη βασική ισόγεια στάθμη, η οποία εξυπηρετείται από μία βασική, συμμετρική ως προς τo χώρο, είσοδο, επιτρέποντας πολλαπλές θεάσεις και διευκολύνοντας την ανάδειξη των προϊοντικών ζωνών.
Η είσοδος διαμορφώνεται με το τραπέζι εξυπηρέτησης πελατών, καθώς και μία οθόνη ανάδειξης όλων των προϊόντων της εταιρείας. Στις βιτρίνες, οι κατασκευές με το μεταλλικό πλέγμα επιτρέπουν στους εισερχόμενους την απροσπέλαστη θέα μέσα στο κατάστημα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τεχνητό φωτισμό, με ειδικές κατασκευές από ξύλο και plexiglas, προκειμένου να αναδειχθεί το μεγάλο ύψος του καταστήματος. Ένα μεταλλικό φωτιστικό, με προφίλ αλουμινίου και ταινίες led πολλαπλών κατευθύνσεων, εστιάζει στο τραπέζι εξυπηρέτησης κοινού, ενώ ξύλινες επενδύσεις φωτισμού εστιάζουν στα προϊόντα της εταιρείας.
Η διάταξη των λειτουργιών στο ισόγειο αρθρώθηκε αφαιρετικά, δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να αντιληφθεί με μεγαλύτερη ευκολία την οργάνωση του χώρου. Οι χώροι γραφειακής υποστήριξης βρίσκονται στο πίσω μέρος του καταστήματος. Το σύνολο των στοιχείων προβολής, καθώς και τα σημεία εξυπηρέτησης πελατών, τοποθετούνται περιμετρικά του χώρου. Αυτή η συνολική εποπτεία του ισόγειου, σε συνδυασμό με την απρόσκοπτη κίνηση προς την επιθυμητή ζώνη εξυπηρέτησης ή ενημέρωσης, συμβάλλουν σημαντικά στην εργονομία του χώρου.
Στο πατάρι αναπτύσσεται το γραφείο συνεδριάσεων και το κυρίως γραφείο του ιδιοκτήτη της εταιρείας, ενώ το υαλοστάσιο επιτρέπει την απροσπέλαστη θέαση, μέσα και έξω από το κατάστημα. Ήπιοι χρωματικοί τόνοι σε οροφές, τοίχους και δάπεδα -σε υπόλευκες και γκρι αποχρώσεις- δημιουργούν το οπτικό υπόβαθρο και, μέσω του εντόνου χρωματισμού και της επιλογής υλικών, χρησιμοποιούνται επιλεγμένα στοιχεία, που προβάλλουν την εταιρεία.
Οι έντονοι χρωματισμοί προσδιορίζονται μέσα από μοτίβα, που είναι σε απόλυτη αντιστοιχία με τον κλιματισμό: το μπλε χρώμα για την ψύξη και το πορτοκαλί χρώμα για τη θέρμανση λειτουργούν ως χρωματική σύμβολα. Στους χώρους του ισογείου και του ορόφου, που συνδέονται με τις διοικητικές και τις γραφειακές λειτουργίες, συναντάται διάστρωση πατητής τσιμεντοκονίας σε γκρι στιλπνή επιφάνεια, δημιουργώντας έναν ουδέτερο καμβά.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

APXITEKTONIKH MEΛETH:
ΒΑΣΙΛΕΙΑ Δ. ΚΟΝΤΟΜΕΡΚΟΥ & ΑΦΡΟΔΙΤΗ Κ. ΤΣΙΑΝΤΟΥ
ΕΠΙΒΛΕΨΗ & MEΛETH ΦΩΤΙΣΜΟΥ:
ΒΑΣΙΛΕΙΑ Δ. ΚΟΝΤΟΜΕΡΚΟΥ, αρχιτέκτων μηχ.
IΔIOKTHTHΣ:
RENEWAL
TOΠOΘEΣIA:
ΒΟΛΟΣ
XPONOΣ MEΛETHΣ:
2019
XPONOΣ KATAΣKEYHΣ:
2019
ΠAPOYΣIAΣH KTIPIOY:
ΒΑΣΙΛΕΙΑ Δ. ΚΟΝΤΟΜΕΡΚΟΥ, αρχιτέκτων μηχ.
ΦΩTOΓPAΦOΣ:
MIKE VINTON

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Αποκατάσταση και επανάχρηση αρχοντικού αγροτόσπιτου στην Προσοτσάνη Δράμας

Αποκατάσταση και επανάχρηση αρχοντικού αγροτόσπιτου στην Προσοτσάνη Δράμας

Το κτιριακό συγκρότημα του αρχοντικού βρίσκεται στη συνοικία Βαρόσι, νότια και σε μικρή απόσταση από την πλατεία της Προσοτσάνης Δράμας.Υπάρχουσα κατάστασηΣτο κτιριακό συγκρότημα, του οποίου η κατασκευή χρονολογείται στα μέσα…
Ανακαίνιση κατοικίας 4 επιπέδων στη Βάρη

Ανακαίνιση κατοικίας 4 επιπέδων στη Βάρη

Πρόκειται για μια παλιά μεζονέτα τεσσάρων επιπέδων στην Βάρη, που οι νέοι ιδιοκτήτες, γονείς 2 παιδιών, ήθελαν να εξυπηρετεί τις ανάγκες της οικογενείας τους, αλλά και να εκσυγχρονιστεί τόσο ως…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.