Ανακαίνιση και αναδιαρρύθμιση γραφειακών χώρων TAP

Αντικείμενο της μελέτης ήταν η δημιουργία των νέων γραφειακών χώρων της εταιρείας Τechnip-TAP (Trans Adriatic Pipeline), που θα αποτελέσουν το διοικητήριο της εταιρείας για την κατασκευή του έργου του αγωγού που διασχίζει όλη τη Β. Ελλάδα.
Στόχος των αρχιτεκτόνων ήταν η δημιουργία σύγχρονων / πρότυπων χώρων γραφείων που να αντανακλούν το δυναμισμό, την πολυεθνική στελέχωση και τη σύγχρονη εικόνα της εταιρείας. Οι χώροι ανακαινίστηκαν ριζικά, ώστε να αντανακλούν ένα σύγχρονο πνεύμα ευελιξίας, συνεργατικότητας και εργασιακής συναδελφοσύνης. Όλοι οι γραφειακοί χώροι αναπτύσσονται εκατέρωθεν ενός κεντρικού, τεθλασμένου διαδρόμου που θυμίζει το σχήμα της πορείας του αγωγού στην Ελλάδα. Οι επιφάνειες των γραφειακών χώρων προς τον κεντρικό διάδρομο είναι γυάλινες, προσφέροντας άπλετο φωτισμό και διαφάνεια στους χώρους. Παράλληλα, κατά μήκος του διαδρόμου αυτού αναπτύσσονται μεταλλικές περσίδες με ανάποδα, κρεμαστά φυτά, ενώ πολύχρωμα γραφιστικά, εμπνευσμένα κι αυτά από την τεθλασμένη πορεία του αγωγού, εξασφαλίζουν την ημιδιαφάνεια των γραφειακών χώρων.
Η είσοδος, αλλά και οι χώροι ομαδικής εργασίας (open-plan) σηματοδοτούνται με γραφιστικά εμπνευσμένα από το έργο. Ο χώρος του μικρού εστιατορίου έχει διαμορφωθεί με τρόπο που να διαφοροποιείται από τους εργασιακούς χώρους, αλλά ταυτόχρονα να αποτελεί ένα χώρο ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Η επέμβαση είχε στόχο την κατάργηση των ορίων των χώρων γραφείων ώστε να υπάρχει διαφάνεια και αλληλεπίδραση όλων των εργαζομένων. Στόχος των αρχιτεκτόνων ήταν να τονωθεί το ομαδικό πνεύμα εργασίας, αλλά και η προσωπική πρωτοβουλία.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη – κατασκευή:
MAKRIDIS ASSOCIATES
Η/Μ μελέτη:
ΕΜDC, Μέρτζιος – Καπεσίδης
Εργοδότης:
Technipetrol Hellas S.A. - Tap
Τοποθεσία:
Cosmos Offices, Θεσσαλονίκη
Έτος ολοκλήρωσης:
2015
Εμβαδό:
1.050 m²
Φωτογραφίες:
Γ. Παπαδόπουλος
Εταιρείες υλικών:
- KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ A.B.E.E.
- DAIKIN ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Αξιοποίηση καπναποθήκης στην Καβάλα

Αξιοποίηση καπναποθήκης στην Καβάλα

Οι πολυάριθμες καπναποθήκες της Καβάλας καταλαμβάνουν σημαντική έκταση και προσδίδουν μία ιδιαίτερη φυσιογνωμία στην κεντρική περιοχή. Καθώς οι περισσότερες έχουν εγκαταλειφθεί ή υποχρησιμοποιούνται, το σύνολό τους λειτουργεί ως κενό στον…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.