Ανακαίνιση ιατρείου στη Θεσσαλονίκη

  • Μάριος Χαδουλός

Το ιατρείο βρίσκεται επί της οδού Τσιμισκή, καταλαμβάνοντας 165 m2. Βασική ιδέα του project υπήρξε η μεθερμηνεία του ανθρώπινου σώματος και η ενσωμάτωση των αρμονικών καμπύλων που το χαρακτηρίζουν στον σχεδιασμό. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός ροϊκού και γήινου χώρου, που προάγει ένα αίσθημα ηρεμίας στον επισκέπτη του ιατρείου.
Μπαίνοντας κανείς στο ιατρείο, εισέρχεται στον χώρο υποδοχής και αναμονής των ασθενών, που χαρακτηρίζεται από τα δύο custom-made έπιπλα της reception και του καναπέ, σε ύφος μινιμαλιστικό, με τον χαρακτηριστικό καμπυλοειδή σχεδιασμό τους. Οι τοίχοι, η οροφή και τα έπιπλα φέρουν επίχρισμα κουρασανίτ απαλού μπεζ χρώματος. Το δάπεδο των χώρων επενδύεται με πλακίδια απομίμησης ξύλου τύπου ψαροκόκαλο. Η καμπύλη που πλαισιώνει την reception επενδύεται με πηχάκια από μασίφ δρυ. Μέρος των τοίχων διακοσμείται με λακαρισμένα πηχάκια λευκού χρώματος.
Η διακόσμηση του χώρου συμπληρώνεται με τους καθρέπτες οργανικού σχήματος και την ύπαρξη του πράσινου, φυσικού στοιχείου. Ο φωτισμός είναι ήπιος , και επιτυγχάνεται με εγκιβωτισμένες ταινίες LED στην οροφή και τα ιδιαίτερα μεταλλικά φωτιστικά. Στο ίδιο ύφος σχεδιάστηκαν και οι μεταλλικές πινακίδες ένδειξης του κάθε χώρου.
Ο διάδρομος ,που οδηγεί προς τους χώρους των εξεταστηρίων και το γραφείο ιατρού, καταλήγει στο άγαλμα , εμπνέυσεως, σχεδιασμού και υλοποίησης του κ. Χαδουλού, επηρεασμένο από την τελειότητα της γυναικείας μορφής. Την τελειότητα αυτή αντανακλούν και οι καθρέπτες που επενδύουν την αριστερή πλευρά του διαδρόμου. Επιλέγεται η τοποθέτηση κρυφών θυρών, με κρυφές κάσες. Την αίσθηση της συνέχειας εντείνει ο κρυφός φωτισμός που τοποθετείται στο επίπεδο του δαπέδου περιμετρικά του διαδρόμου.
Στο γραφείο του ιατρού κυριαρχεί το ξύλινο στοιχείο. Ο τοίχος επενδύεται με πηχάκια από μασίφ δρυ, έχει στο μέσον μεταλλικά ράφια και δημιουργούνται κρυφές ντουλάπες εκατέρωθεν . Το γραφείο κατασκευάστηκε από δρυ καπνιστό και εδράζεται σε μεταλλικά πόδια. Ιδιαίτερα στοιχεία του χώρου αποτελούν οι μεταλλικές λεπτομέρειες στήριξης των ραφιών. Ο χώρος συνδέεται εσωτερικά με δύο εξεταστήρια. Ο δεύτερος διάδρομος, που οδηγεί στις αίθουσες laser, επενδύεται με συνδυασμό από καπλαμά δρυός, λακαρισμένα πηχάκια λευκού χρώματος και κουρασανίτ, με τις χαρακτηριστικές κρυφές πόρτες να μην διαταράσσουν την αρμονία του ιατρείου.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Μελέτη διακόσμησης:
Χαδουλος Μάριος | interior Design Team
Τοποθεσία:
Θεσσαλονίκη
Εμβαδό:
165 m2
Έτος:
2021
Φωτογραφίες:
Γιώργος Φάκαρος

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ανακατασκευή Ξενοδοχείου

Ανακατασκευή Ξενοδοχείου "Ikos Olivia" στη Χαλκιδική

Καθοριστική συνθετική αρχή του σχεδιασμού υπήρξε ο πραγματοποίηση ενός απαιτητικού κτιριολογικού προγράμματος σε υφιστάμενα κελύφη και με συγκεκριμένο φέροντα οργανισμό, με βασική επιδίωξη τη δημιουργία ενός σύγχρονου συγκροτήματος με ενιαία…
Ανακατασκευή διαμερίσματος σε χώρο ιατρείου

Ανακατασκευή διαμερίσματος σε χώρο ιατρείου

Το έργο αφορά ανακατασκευή υφιστάμενου διαμερίσματος 100μ² σε χώρο ιατρείου. Στα 100μ² συμπεριλαμβάνονται γραφείο ιατρού, χώροι θεραπειών, δωμάτιο μικροχειρουργικής και χώρος αναμονής. Με άξονα το υφιστάμενο στενόμακρο ίχνος του διαμερίσματος…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.