Ανακαίνιση διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε διατηρητέο κτίριο του 1930, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η τυπολογία της κάτοψης εμφανίζει την μοναδικότητα ενός διαμερίσματος στο οποίο μπορεί να κινηθεί κανείς κυκλικά γύρω από το κέντρο του, μέσω του στεγασμένου οπίσθιου εξώστη στον οποίο βλέπει η κουζίνα και το δωμάτιο. Οι χώροι στην όψη του δρόμου έχουν διανοιχτεί έτσι ώστε να ενοποιηθούν σε ένα νοητό τετράγωνο χώρο. Καθιστικό, χώρος φαγητού, master bedroomκαι master wc είναι σε συνέχεια, με το wc να χωρίζεται με σταθερό υαλοπέτασμα, έχοντας οπτική προς το καθιστικό. Έχει σχεδιαστεί η κεντρική επιφάνεια του wc με πράσινο μάρμαρο Τήνου, το οποίο περνάει και μέσα στο ντουζ και στο δάπεδό του. Το καμπύλο υαλοπέτασμα ανοίγει προς την είσοδο όπου ο χώρος αποκτά αποθηκευτικούς χώρους, πρόσβαση προς την κουζίνα και το wc ξένων. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι το πλακάκι μωσαικού, με μαύρες, λευκές και πράσινες πέτρες, δρύινο ξύλο σε δάπεδο και έπιπλα, λευκή ψάθα και λάκα, και λεπτομέρειες ορείχαλκου σε φωτιστικά, και λεπτομέρειες.

Στοιχεία έργου

Design: Urban Soul Project
Τίτλος: The Transparent Apartment
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Έτος κατασκευής: 2019
Φωτογράφος: Kimberley Powell

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Διαμόρφωση τρισδιάστατης όψης με κινητές ξύλινες παλέτες σε κτίριο γραφείων στη Γλυφάδα

Διαμόρφωση τρισδιάστατης όψης με κινητές ξύλινες παλέτες σε κτίριο γραφείων στη Γλυφάδα

Το κτίριο επί της οδού Γούναρη στη Γλυφάδα είχε μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα μόνο με το φέροντα οργανισμό υλοποιημένο. Από τους αρχιτέκτονες ζητήθηκε να δοθεί μια νέα μορφή και…
Διαμόρφωση πολυχώρου τέχνης

Διαμόρφωση πολυχώρου τέχνης

Η Recess είναι ένας μη κερδοσκοπικός χώρος τέχνης. Τα προγράμματα τους επαναπροσδιορίζουν την έννοια του χώρου τέχνης, έκθεσης και τις παραδοσιακές πλατφόρμες στούντιο, προσφέροντας στους καλλιτέχνες, το κοινό και τους συμμετέχοντες στο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.