Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Κηφισιά

  • Δημήτρης Βερβέρης

Το έργο αφορά στην ανακαίνιση ενός υφιστάμενου διαμερίσματος για μια νέα οικογένεια. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων σε πολυκατοικία της δεκαετίας του ’80.
Η αρχική διαρρύθμιση του διαμερίσματος περιλάμβανε τρία υπνοδωμάτια και χωριστούς χώρους καθιστικού, τραπεζαρίας και κουζίνας που δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες της οικογένειας καθώς επιθυμούσαν να έχουν ένα ενιαίο χώρο που θα συγκεντρώνει όλα τα μέλη της.
Η κύρια πρόκληση ήταν η χωροθέτηση της κουζίνας κοντά στο καθιστικό καθώς το κεντρικό κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας δημιουργούσε αρκετούς περιορισμούς λόγω της θέσης του όπως επίσης και το σχετικά μικρό διαθέσιμο πλάτος του χώρου. Ο χώρος των υπνοδωματίων επανασχεδιάστηκε ώστε ένα δημιουργηθεί ένα κύριο υπνοδωμάτιο και δύο ακόμα παιδικά δωμάτια μαζί με ένα μπάνιο, ένα μικρό wc και χώρο πλυντηρίου.
Τα υλικά και τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι ήπια και προσεγμένα, με μασίφ δρύινα δάπεδα σε φυσικό χρωματισμό και υπόλευκη λάκα για τις ντουλάπες και τις εσωτερικές πόρτες που δημιουργούν ένα ήρεμο και διαχρονικό περιβάλλον. Τα μόνα στοιχεία που διαφοροποιούνται είναι το βεστιάριο του κυρίως υπνοδωματίου που κλείνεται πίσω από ελαφρύ φιμέ μαύρο γυαλί και η κουζίνα που είναι φτιαγμένη από καπλαμά καπνιστής δρυός και μαύρη λάκα.
Στον χώρο του καθιστικού επανασχεδιάστηκε ο χώρος του τζακιού διατηρώντας όμως την υπάρχουσα εστία.
Ειδική μέριμνα δόθηκε στον φωτισμό έτσι ώστε όλοι οι χώροι να έχουν διαφορετικά επίπεδα και ποιότητες φωτισμού χρησιμοποιώντας άμεσες και έμμεσες φωτεινές πηγές.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Δημήτρης Βερβέρης
Τοποθεσία:
Κηφισιά, Αθήνα
Φωτογραφίες:
Μπάμπης Λουιζίδης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ανακαίνιση μουσείου κεραμικής στην Ολλανδία

Ανακαίνιση μουσείου κεραμικής στην Ολλανδία

Η επέμβαση αφορά την ανακαίνιση του Εθνικού Μουσείου Κεραμικής Princessehof στο Leeuwarden, στην Ολλανδία, με στόχο την αύξηση της ελκυστικότητας και της προσβασιμότητάς του από τους επισκέπτες. Το Leeuwarden είναι…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.