Ανακαίνιση γραφείων ‘’Skalomenos group’’

  • Εύη Παπαστεργίου

Στον 7ο όροφο του κτιρίου στον Πύργο Αθηνών στεγάζονται τα γραφεία του επενδυτικού - κατασκευαστικού ομίλου Skalomenos Group. Πρόκειται για έναν ενιαίο χώρο 135 m2 με τεράστια ανοίγματα και θέα προς το Λυκαβηττό, ο οποίος χωρίστηκε με γυάλινα διαχωριστικά σε δύο ανεξάρτητα κλειστά γραφεία, αίθουσα συνεδριάσεων και έναν open-space χώρο εργασίας ο οποίος βρίσκεται δίπλα από το χώρο υποδοχής και χωρίζεται από αυτή με φωτιζόμενα κάθετα διαχωριστικά ξύλα. Στο χώρο υπάρχει επίσης μικρή κουζίνα και χώροι μπάνιου για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των επισκεπτών.
Η βασική ιδέα ήταν να γίνει μια ριζική ανακαίνιση με στόχο τη δημιουργία χώρων που να αποπνέουν πολυτέλεια και υψηλή αισθητική.
Τα κουφώματα παρέμειναν ως έχουν και μέρος των ξύλινων πατωμάτων διατηρήθηκαν και συντηρήθηκαν. Ξύλο στο ίδιο χρώμα επιλέχθηκε για την επένδυση του τοίχου εξωτερικά του μπάνιου. Οι κρυφές πόρτες και η επένδυση ξύλου όμως δεν επιτρέπουν να γίνει άμεσα αντιληπτή η χρήση από τους επισκέπτες, ενώ ο συνδυασμός του με μαύρο πλακάκι με εφέ μαρμάρου και γυάλινα διαχωριστικά με μαύρο πλαίσιο, έδωσαν μια αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο. Ξύλινες τάβλες στο ίδιο χρώμα τοποθετήθηκαν και σε δύο οροφές, στο χώρο της υποδοχής και των συνεδριάσεων και φωτίστηκαν με ταινία led θερμού φωτός.
Τέλος, σχετικά με το έπιπλο της reception, σχεδιάστηκε ειδικά για το χώρο και αποτελεί συνδυασμό δύο υλικών, του ξύλου ίδιας απόχρωσης με τα υπόλοιπα και του λευκού corian. Στο ίδιο το έπιπλο έχει τοποθετηθεί ταινία led θερμού χρώματος η οποία φωτίζει το λογότυπο της εταιρείας, ενώ το ύψος του έχει σχεδιαστεί κατάλληλα ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του εργαζόμενου και του επισκέπτη.
Τα γραφεία της εταιρείας Skalomenos Group αποτελούν σήμερα έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό χώρο, τόσο για τους εργαζόμενους στην εταιρεία, όσο και για τους πελάτες της.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Εύη Παπαστεργίου
Επίβλεψη:
Άρης & Γιώργος Σκαλωμένος
Μελέτη φωτισμού & εσωτερικού χώρου:
Εύη Παπαστεργίου
Τεχνική εταιρεία κατασκευής:
Skalomenos group
Τοποθεσία:
Πύργος Αθηνών
Συνολικό εμβαδό ιδιοκτησίας:
135 m2
Χρόνος μελέτης:
Ιούλιος 2020
Χρόνος κατασκευής:
Ιανουάριος 2021
Φωτογραφίες:
Εύη Παπαστεργίου

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Διαμόρφωση πολυχώρου τέχνης

Διαμόρφωση πολυχώρου τέχνης

Η Recess είναι ένας μη κερδοσκοπικός χώρος τέχνης. Τα προγράμματα τους επαναπροσδιορίζουν την έννοια του χώρου τέχνης, έκθεσης και τις παραδοσιακές πλατφόρμες στούντιο, προσφέροντας στους καλλιτέχνες, το κοινό και τους συμμετέχοντες στο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.