KTIRIO-Banner_Well_1360-x-120-px.png

H συμβολή των προϊοντικών λύσεων της Isomat στην απόκτηση της πιστοποίησης WELL

Θέτοντας τον άνθρωπο ως προτεραιότητα, το πρότυπο WELL Building Standard (WELL) έρχεται να καλύψει τα πιθανά κενά άλλων πιστοποιήσεων αειφορίας, όντας το πρώτο πρότυπο που εστιάζει αποκλειστικά στην υγεία και ευεξία του χρήστη και εξετάζει ολιστικά την εμπειρία του μέσα στο κτιριακό περιβάλλον.

Για την απόκτηση της πιστοποίησης WELL, συλλέγονται βαθμοί βάσει υποχρεωτικών και εθελοντικών ενεργειών που περιλαμβάνονται σε κάθε ένα από τα ακόλουθα πεδία: Αέρας, Νερό, Διατροφή, Φωτισμός, Φυσική Κατάσταση και Κίνηση, Θερμική Άνεση, Κοινότητα, Νους, Υλικά, Ήχος. 
 
Πώς οι λύσεις της Isomat συνεισφέρουν στην πιστοποίηση WELL;

office_space.jpg

Το πρότυπο WELL επηρεάζει μεν τον σχεδιασμό και την κατασκευή, αλλά κυρίως εστιάζει στη λειτουργία και τις συμπεριφορές εντός των κτιρίων. Παρόλα αυτά, η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων εξασφαλίζει βαθμούς που συνεισφέρουν στην απόκτηση της πιστοποίησης και συγκεκριμένα αφορούν τα παρακάτω πεδία:

Νερό
Η παράγραφος σχετικά με το “Moisture Management” περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τον περιορισμό ανάπτυξης βακτηρίων και μούχλας λόγω της διείσδυσης νερού και της συμπύκνωσης υδρατμών στο κτίριο. Στοχεύει, αφενός, στη θωράκιση του κελύφους απέναντι στην υγρασία, η οποία επιτυγχάνεται με την εφαρμογή:
  • • ολοκληρωμένων λύσεων στεγανοποίησης στα δώματα, όπως το 100% πολυουρεθανικό επαλειφόμενο στεγανωτικό ISOFLEX-PU 500 (κατάταξη W3 κατά EAD 030350-00-0402 με 25 χρόνια προσδοκώμενη διάρκεια ζωής),
    • των πιστοποιημένων συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM στις όψεις, οι τελικοί σοβάδες των οποίων προσφέρουν εξαιρετική υδαταπωθητικότητα και μακροχρόνια αντοχή στις καιρικές συνθήκες και
    • στεγανωτικών μάζας σκυροδέματος, όπως το κρυσταλλικής δράσης AQUAMAT-ADMIX, το οποίο παραμένει μόνιμα ενεργό και σφραγίζει τους πόρους και τα τριχοειδή του σκυροδέματος, εμποδίζοντας τη διείσδυση νερού.
Αφετέρου, η επιλογή όλων των παραπάνω συστημάτων επιτρέπει την υδρατμοπερατότητα των δομικών στοιχείων, η οποία είναι απαιτούμενη για την αποφυγή συμπύκνωσης υδρατμών στο εσωτερικό του κτιρίου. 

Διατροφή
Η παράγραφος “Food production” προϋποθέτει τη δυνατότητα παραγωγής τροφίμων σε ακτίνα το πολύ 15’ με τα πόδια από το κτίριο. Τα ολοκληρωμένα συστήματα φυτεμένων δωμάτων της Isomat προσφέρουν τη δυνατότητα φύτευσης κηπευτικών ειδών και βοτάνων στα δώματα των κτιρίων. Τα στεγανωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται, όπως ενδεικτικά αναφέρεται το πολυουρεθανικό-ασφαλτικό, επαλειφόμενο στεγανωτικό ISOFLEX-PU 560 BT, είναι πιστοποιημένα από εξωτερικά εργαστήρια για τις αντιριζικές τους ιδιότητες.

thernal_Comfort.jpg
 
Θερμική Άνεση
Η παράγραφος “Thermal Performance” επικεντρώνεται στη διασφάλιση ενός άνετου θερμικά περιβάλλοντος για τον χρήστη. Η εφαρμογή των πιστοποιημένων συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM και η επιλογή επιστρώσεων υψηλής ανακλαστικότητας στα δώματα, όπως το 100% πολυουρεθανικό επαλειφόμενο στεγανωτικό ISOFLEX-PU 500, εξασφαλίζουν θερμική άνεση χειμώνα-καλοκαίρι και ελαχιστοποιούν τα ενεργειακά κόστη και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των κατασκευών.

Υλικά 
Η παράγραφος “Material Restrictions” θέτει τα κριτήρια για την ελαχιστοποίηση της έκθεσης του ανθρώπου σε επικίνδυνες ουσίες, όπως ο αμίαντος, ο υδράργυρος και ο μόλυβδος. Στα προϊόντα της Isomat δεν προστίθενται σκοπίμως οι παραπάνω επικίνδυνες χημικές ουσίες, εξασφαλίζοντας την ελάχιστη έκθεση του ανθρώπου σε αυτές.

Η παράγραφος “VOC Restrictions” αφορά τον περιορισμό των εκπομπών πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs), οι οποίες μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία. Μεγάλη γκάμα των προϊόντων της Isomat φέρει διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις, όπως οι EMICODE® και Indoor Air Comfort Gold, οι οποίες θέτουν αυστηρά κριτήρια για τις εκπομπές VOCs, ενώ τα προϊόντα που τις έχουν λάβει εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου.

Η παράγραφος “Materials Transparency” στοχεύει στη διαφανή δήλωση των συστατικών των προϊόντων, ώστε να γίνεται αντιληπτή η πιθανή επικινδυνότητά τους για την ανθρώπινη υγεία. Τα προϊόντα της ISOMAT συνοδεύονται από Health Product Declarations (HPDs), στις οποίες δηλώνονται όλες οι πιθανές επικίνδυνες ουσίες που περιέχουν.

Μάθετε περισσότερα για τα φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο προϊόντα της Isomat ΕΔΩ.

Εταιρεία: ISOMAT
T: 2310576000
[email protected]
www.isomat.gr 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Γέφυρες από μέταλλο και γυαλί

Γέφυρες από μέταλλο και γυαλί

Tο πολυώροφο κενό του εσωτερικού αίθριου στο συγκρότημα γραφείων της Eθνικής Aσφαλιστικής στην Αθήνα διασχίζουν εναλλάξ μεταλλικές γέφυρες με δάπεδα από αμμοβολισμένο γυαλί. Φωτογράφος: P. Musi
Διαμόρφωση αιθρίου σε βιοκλιματική κατοικία

Διαμόρφωση αιθρίου σε βιοκλιματική κατοικία

Η κατοικία έχει οργανωθεί σε σχήμα επιμήκους ορθογωνίου, περιμετρικά ενός αιθρίου, το οποίο αποτελεί το κεντρικό συνθετικό στοιχείο του κτιρίου. Η διάταξη των χώρων έγινε σε τρία επίπεδα. Έχει σχεδιαστεί…
Νέο Multi V™ i με ψυκτικό μέσο R32 από την LG Electronics

Νέο Multi V™ i με ψυκτικό μέσο R32 από την LG Electronics

Καινοτόμος τεχνολογία στα κεντρικά συστήματα κλιματισμού με ασύγκριτη ενεργειακή απόδοσηΤα κτίρια είναι υπεύθυνα για το 40% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη. Η αποστολή της LG Electronics είναι να…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.