Πατάρι ύπνου με μεταλλική κατασκευή

  • Μιλτιάδης Πορτοκάλης
  • Έφη Μαλανδράκη

Στο πλαίσιο μετατροπής ενός βιομηχανικού κτιρίου σε σουίτες, το μεταλλικό πατάρι διαμορφώνεται ως χώρος ύπνου. Καθώς αυτονομείται στατικά, εντάσσεται σε χώρο διημέρευσης, αξιοποιώντας το διπλό ύψος του παλαιού βιομηχανικού κελύφους. "The Foundry Athens". Φωτογραφία: Ζαχαρίας Δημητριάδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Μετατροπή βιομηχανικού κτιρίου σε χώρο γραφείων

Μετατροπή βιομηχανικού κτιρίου σε χώρο γραφείων

Το κτίριο του 1927, που στέγαζε την κρεαταγορά της Βουδαπέστης, άλλαξε χρήση και μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο χώρο εργασίας. Μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών επιπέδων, η αρχιτεκτονική ομάδα αξιοποίησε τον…
Διαφανή χωρίσματα σε χώρο γραφείων

Διαφανή χωρίσματα σε χώρο γραφείων

Τα διαφανή χωρίσματα επιτρέπουν μία πιο άμεση σχέση μεταξύ των υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα η αλληλοκάλυψη των διαφορετικών τζαμιών δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός πολύ μεγαλύτερου χώρου. Καθώς οι γυάλινες επιφάνειες θα…
Η βιβλιοθήκη ως διαχωριστικό

Η βιβλιοθήκη ως διαχωριστικό

Η μεγάλη καμπύλη βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δομικό στοιχείο, που διαχωρίζει τους χώρους διημέρευσης από το χώρο του υπνοδωματίου. Η κρυφή πόρτα, που οδηγεί στο υπνοδωμάτιο, κάποια ντουλάπια, καθώς και ελεύθερες…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.