Τοποθέτηση γραμμικών φωτιστικών κατά μήκος των τοίχων

Κατά τη μετατροπή μιας μονοκατοικίας του ‘60 στο κέντρο της Γλυφάδας σε αρχιτεκτονικό γραφείο βασική πρόθεση αποτέλεσε η δημιουργία μιας έντονης αντίθεσης ανάμεσα στη γλώσσα των επεμβάσεων και στον παλιό χαρακτήρα της κατοικίας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη φθορά και τις ατέλειες, οι οποίες προήλθαν από το πέρασμα του χρόνου. Στο εσωτερικό, τοποθετήθηκαν νέον γραμμικά στοιχεία κατά μήκος των τοίχων, τα οποία φωτίζουν ενιαία το χώρο από το δάπεδο προς την οροφή, δημιουργώντας μια φωτεινή διαβάθμιση στους τοίχους.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Εμφανής ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση σε χώρο γραφείων

Εμφανής ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση σε χώρο γραφείων

Οι αρχιτέκτονες του Supermachine Studio σχεδίασαν τον συνεργατικό χώρο γραφείων "Hubba-to" στην Μπανγκόκ σύμφωνα με τη φιλοσοφία της δικτύωσης, στην οποία βασίζεται η έννοια της συνεργασίας. Οργάνωσαν τις απαιτούμενες ηλεκτρομηχανολογικές…
Ο φωτισμός ως στοιχείο ανάδειξης των εξωτερικών διαμορφώσεων

Ο φωτισμός ως στοιχείο ανάδειξης των εξωτερικών διαμορφώσεων

Στο πλαίσιο επέκτασης εργοστασίου στην Αττική, ο εξωτερικός φωτισμός εντάσσεται δυναμικά στο σχεδιασμό του περιβάλλοντα χώρου, υπογραμμίζοντας τις διαμορφώσεις αλλά και τη ροή των διαδρομών στους υπαίθριους χώρους. Φωτογραφίες: Βασίλης…
Ειδικός φωτισμός βιβλιοθήκης

Ειδικός φωτισμός βιβλιοθήκης

Η κατασκευή της αναρτημένης "αιωρούμενης" βιβλιοθήκης διαμορφώνεται με ενσωματωμένη ανακλινόμενη επιφάνεια μικρού γραφείου και αναδεικνύεται με φωτιστικές οριζόντιες σχισμές στην επάνω και στην κάτω πλευρά. Οι φωτιστικές σχισμές "κενού" μεταξύ…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.