Ειδικός φωτισμός βιβλιοθήκης

  • Γεωργία Αμπατζόγλου

Η κατασκευή της αναρτημένης "αιωρούμενης" βιβλιοθήκης διαμορφώνεται με ενσωματωμένη ανακλινόμενη επιφάνεια μικρού γραφείου και αναδεικνύεται με φωτιστικές οριζόντιες σχισμές στην επάνω και στην κάτω πλευρά. Οι φωτιστικές σχισμές "κενού" μεταξύ της βιβλιοθήκης, του δαπέδου και της οροφής τονίζουν την αίσθηση αιώρησης μιας κατεξοχήν θεωρούμενης βαριάς κατασκευής. Διαμέρισμα στην πλατεία Μαβίλη. Φωτογραφίες: Γεωργία Αμπατζόγλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Εμφανής ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση σε χώρο γραφείων

Εμφανής ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση σε χώρο γραφείων

Οι αρχιτέκτονες του Supermachine Studio σχεδίασαν τον συνεργατικό χώρο γραφείων "Hubba-to" στην Μπανγκόκ σύμφωνα με τη φιλοσοφία της δικτύωσης, στην οποία βασίζεται η έννοια της συνεργασίας. Οργάνωσαν τις απαιτούμενες ηλεκτρομηχανολογικές…
Ο φωτισμός ως στοιχείο ανάδειξης των εξωτερικών διαμορφώσεων

Ο φωτισμός ως στοιχείο ανάδειξης των εξωτερικών διαμορφώσεων

Στο πλαίσιο επέκτασης εργοστασίου στην Αττική, ο εξωτερικός φωτισμός εντάσσεται δυναμικά στο σχεδιασμό του περιβάλλοντα χώρου, υπογραμμίζοντας τις διαμορφώσεις αλλά και τη ροή των διαδρομών στους υπαίθριους χώρους. Φωτογραφίες: Βασίλης…
Εσωτερική αυλή με φεγγίτη σε κατοικία

Εσωτερική αυλή με φεγγίτη σε κατοικία

Η ανακατασκευή μιας βικτοριανής κατοικίας του 1851 στην οδό Kensington στο Λονδίνο, αποδίδει έμφαση στην ενίσχυση του φυσικού φωτισμού. Λόγω των περιορισμών ως προς τις επεμβάσεις στο εξωτερικό κέλυφος του…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.