Όψεις με φυσικά υλικά και προσαρμογή στο τοπίο

  • MAPA Architects

Εξοχική κατοικία προκατασκευασμένη, σε εργοστάσιο 200 χιλιόμετρα μακριά από την καθορισμένη τοποθεσία της. Δίπλα σε ένα  ελαιόδεντρο στο Pueblo Edén, αυτό το καταφύγιο σχεδιάστηκε για να προσαρμοστεί σε ορεινό περιβάλλον, σε ένα τόπο χέρσο και επιβλητικό, με αραιή βλάστηση. Η πέτρα στην βάση και το ξύλο στην επένδυση της όψης το δένουν με το περιβάλλον γύρω του. Φωτογραφίες Leonardo Finotti.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Κατοικία από σκυρόδεμα

Κατοικία από σκυρόδεμα

Ο δεύτερος όροφος της μονοκατοικίας στην Μελβούρνη είναι κατασκευασμένος σαν "κουτί" από εμφανές σκυρόδεμα. Τα υαλοστάσια τοποθετούνται σε βάθος, ώστε να έχουν την αναγκαία ηλιοπροστασία. Φωτογραφία Derek Swalwell.
Αποκατάση παλιάς κατοικίας αγροκτήματος

Αποκατάση παλιάς κατοικίας αγροκτήματος

Κοντά στη Σιένα στην Ιταλία, ο αρχιτέκτονας προσάρμοσε τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών σε μια παλιά κατοικία, επανασχεδίασε το εσωτερικό της και αποκατέστησε τις προσόψεις της. Φωτογραφίες Pierluigi Dessì.
Μεταλλικός πρόβολος με λειτουργία στεγάστρου και εξώστη

Μεταλλικός πρόβολος με λειτουργία στεγάστρου και εξώστη

Στο αρχαιολογικό μουσείο των Χανίων, οι γεωμετρικοί χειρισμοί του εξώστη τονίζουν τον τραπεζοειδή χαρακτήρα του μονολιθικού όγκου. Ο μεταλλικός πρόβολος προσδίδει έντονη ογκοπλαστική ταυτότητα στο κέλυφος, ενώ παράλληλα λαμβάνει λειτουργικό…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.