Τείχος από τοπικούς βράχους εντάσσει κτιριακό σύνολο στο κυκλαδίτικο τοπίο του

  • G&A Evripiotis

Το κτιριακό σύνολο του Screenshot House στην πλαγιά ενός λόφου στην Πάρο εντάσσεται στο περιβάλλον, έχει θέα 180 μοιρών η οποία οδήγησε στην δημιουργία πολλαπλών αξόνων σύνθεσης και στην περιστροφή των κτιρίων προς διαφορετικές διευθύνσεις. Η χρήση της εντόπιας λίθου επιτυγχάνει την αρμονική ενσωμάτωση στο κυκλαδίτικο τοπίο. Στον εξωτερικό χώρο, οι στροφές των όγκων δημιουργούν βεράντες και εσοχές προστατευμένες από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στο νησί. Η κλίση του οικοπέδου οδήγησε στην δημιουργία 3 επιπέδων στις βεράντες. Το χαμηλότερο επίπεδο του οικοπέδου οριοθετήθηκε από ένα τείχος κτισμένο από βράχους που προϋπήρχαν στο οικόπεδο.
Αρχιτεκτονική μελέτη - επίβλεψη: G&A Evripiotis
Φωτογραφίες: Γιώργης Γερόλυμπος

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Αποκατάση παλιάς κατοικίας αγροκτήματος

Αποκατάση παλιάς κατοικίας αγροκτήματος

Κοντά στη Σιένα στην Ιταλία, ο αρχιτέκτονας προσάρμοσε τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών σε μια παλιά κατοικία, επανασχεδίασε το εσωτερικό της και αποκατέστησε τις προσόψεις της. Φωτογραφίες Pierluigi Dessì.
Όψη με γυάλινα τούβλα

Όψη με γυάλινα τούβλα

Το Crystal House κατασκευάστηκε στο Άμστερνταμ, με στόχο να συνδυάζει τόσο την ολλανδική κληρονομιά όσο και τη διεθνή αρχιτεκτονική. Αποτελεί αναπαράσταση της αρχικής όψης του κτιρίου, μόνο που ως δομικό…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.