Μία κολόνα από σκυρόδεμα στηρίζει το σπίτι «Οne-Legged» στην Ιαπωνία

  • IGArchitects

Μια ενιαία κολόνα από σκυρόδεμα υποστηρίζει τους τοίχους και την οροφή αυτού του σπιτιού, δημιουργώντας ένα ευέλικτο εσωτερικό ανοιχτό στο γύρω τοπίο.
Το One-Legged House, βρίσκεται σε έναν μικρό λόφο με θέα στην ακτή της Οκινάουα και σχεδιάστηκε για έναν πελάτη που θέλει «μια καθαρή θέα στον ωκεανό και τον άνεμο που ρέει όλη την ημέρα», αναφέρουν οι IGArchitects.

one-legged-house-igarchitects_ktirio.jpg
Φωτογραφία: IGArchitects

Οι αρχιτέκτονες τοποθέτησαν το τσιμεντένιο κτίριο γύρω από μια ενιαία, μεγάλη στήλη στο κέντρο του, και το επέτρεψαν να περικλειστεί από συρόμενες γυάλινες πόρτες με ξύλινο πλαίσιο.
«Η συμπαγής δομή μοιάζει να επιπλέει» εξήγούν οι IGArchitects.
Στο εσωτερικό, το One-Legged House έχει σχεδιαστεί ως ενιαίος ανοιχτός χώρος, ο οποίος διασφαλίζει ότι η λειτουργία του μπορεί να αλλάξει εύκολα στο μέλλον.

iga-architecture-japan-residential-concrete.jpg
Φωτογραφία: IGArchitects

Η κεντρική κολόνα χωρίζει τον χώρο της κουζίνας από το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι, ενώ το μπάνιο κλείνει με απλές λευκές κουρτίνες.
Εκεί που το One-Legged House βλέπει προς άλλες οικιστικές ιδιοκτησίες, έχει τοποθετημένα ξύλινα πάνελ και ξύλινα παράθυρα που δημιουργούν την απαραίτητη ιδιωτικότητα στο χώρο ύπνου.

«Αν και η διάταξη έχει μόνο μία κολόνα στο κέντρο, δίνει την αίσθηση περισσότερων χώρων. Επομένως η κολόνα λειτουργεί σαν ένας μεγάλος τοίχος», αναφέρει το αρχιτεκτονικό γραφείο.

Το σπίτι είχε ως στόχο να έχει μια ευέλικτη δομή που θα μπορούσε να προσαρμοστεί ώστε να λειτουργεί διαφορετικά από μια κατοικία.

one-legged-house-drawings.jpg one-legged-house-drawings_2.jpg

Φωτογραφίες: IGArchitects
Πηγή: Dezeen

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Τζαζ μπαρ σε κτίριο του 18ου αιώνα στη Βιέννη

Τζαζ μπαρ σε κτίριο του 18ου αιώνα στη Βιέννη

Κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης σε ένα κτίριο από τα τέλη του 18ου αιώνα στην παραδοσιακή Berggasse της Βιέννης, βρέθηκε μια σκάλα.από τούβλα, που οδηγούσε σε ένα υπόγειο κελάρι…
Ορεινή κατοικία στο Αϊντάχο

Ορεινή κατοικία στο Αϊντάχο

Σε ένα άγριο ορεινό τοπίο, οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν ένα "ζεστό" καταφύγιο για μια οικογένεια με πλήρη προσαρμογή στα χρώματα της φύσης. Το ξύλο και η πέτρα κυριαρχούν στην όψη, σαν…
Κρυφές πόρτες σε εσωτερική επένδυση τοιχοποιίας

Κρυφές πόρτες σε εσωτερική επένδυση τοιχοποιίας

Στην ενιαία εσωτερική επένδυση των τοίχων του κομμωτηρίου ενσωματώνονται κρυφές πόρτες για βοηθητικά δωμάτια και εσωτερικοί αποθηκευτικοί χώροι, οι οποίοι στοχεύουν στη διατήρηση καθαρών όψεων και συμβάλλουν στη λειτουργικότητα του…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.