Στη νότια πλευρά της Πάρου, στην Αγκαιριά, βρίσκεται η αυτόνομη κατοικία που, ακριβώς όπως και η ίδια η Πάρος, είναι παραδοσιακή, αλλά και μοντέρνα, συνταιριάζοντας δύο κόσμους, δύο διαφορετικές κουλτούρες. Πρόκειται για μια διώροφη οικία με το λευκό χρώμα ως πρωταγωνιστή, με σεβασμό στην ομοιομορφία του νησιού. Στον εξωτερικό χώρο, τα ξύλινα στοιχεία "σπάνε" διακριτικά το λευκό και προσφέρουν μοναδικότητα. Νότες πράσινου και γαλάζιου σε διακοσμητικά μαξιλάρια και μικρά διακριτικά φυτά, ταιριάζουν απόλυτα με τις γαλαζοπράσινες αποχρώσεις της θάλασσας και της πισίνας. Μεγάλες μπαλκονόπορτες παρέχουν ανεμπόδιστη θέα στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, αλλά και στο νησί ευρύτερα. Στο δάπεδο κυριαρχούν οι σχιστόπλακες, που επιβάλλονται στο χώρο και συνδυάζονται με τις γενικές αποχρώσεις και τα υπόλοιπα υλικά.
Φωτογραφίες: George Fakaros

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Επένδυση όψης με καλάμια

Επένδυση όψης με καλάμια

Συρόμενα πετάσματα από καλάμια συνθέτουν το πρωτότυπο σύστημα σκίασης, που εφαρμόστηκε στην επέκταση του ξενοδοχείου Ecosuites, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, προσφέροντας ηλιοπροστασία στο κτίριο. Η επιλογή των καλαμιών ως φυσικό υλικό,…
Ελαφρά διαχωριστικά από μέταλλο και καλάμια

Ελαφρά διαχωριστικά από μέταλλο και καλάμια

Η μεταλλική πέργκολα, τα κάθετα διαχωριστικά αλλά και τα εξωτερικά πετάσματα διαμορφώνονται μέσα από ασύμμετρες επαναλήψεις μετάλλων και αποφλοιωμένη λυγαριάς. Ασιατικό εστιατόριο στη Χαλκιδική. Φωτογραφίες: Μίνος Αλχανάτης.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.