Διαμόρφωση πέργκολας για σύνδεση όγκων κατοικίας

  • TAC |Taller Alberto Calleja

Οι δύο κύριοι όγκοι της κατοικίας "Casa Malandra" συνδέονται μέσω μιας πέργκολας, φιλτράροντας το φυσικό φως του αιθρίου, ενώ παράλληλα εντάσσεται ένας φυσικός υδάτινος χώρος, δημιουργώντας ένα νέο μικροκλίμα.
Φωτογραφία: Onnis Luque

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινα πτυσσόμενα σκίαστρα σε μονοκατοικία

Ξύλινα πτυσσόμενα σκίαστρα σε μονοκατοικία

Ο δεύτερος όροφος, που φιλοξενεί τα υπνοδωμάτια, έχει υπερυψωθεί σε λεπτές κολόνες, ώστε να δημιουργηθεί ένας στεγασμένος υπαίθρος χώρος στο ισόγειο. Η συνεχόμενη γυάλινη όψη των υπνοδωματίων προστατεύεται και σκιάζεται…
Πέργκολες σε σουίτες ξενοδοχείου

Πέργκολες σε σουίτες ξενοδοχείου

Οι πέργκολες σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρουν εκτός από την απαιτούμενη σκίαση και τον καλό αερισμό, την οπτική προστασία από τις υπόλοιπες σουίτες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ιδιωτικότητα…
Διαμόρφωση σκίασης όψης σε επέκταση εργοστασίου

Διαμόρφωση σκίασης όψης σε επέκταση εργοστασίου

Κατά την επέκταση υπάρχουσας βιομηχανίας στην Αττική, έχει περιοριστεί η χρήση των γυάλινων επιφανειών και, όπου αυτές υπάρχουν, προστατεύονται είτε με περσίδες σκίασης, είτε με προβόλους, είτε με φύτευση.Φωτογραφίες: Βασίλης…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.