Μεταλλική σκάλα σαν γλυπτό στο Opera Quarta

Στην οδό Κριεζώτου, οι αρχιτέκτονες μετέτρεψαν ένα γραμμικό ψηλοτάβανο χώρο, σε χώρο "διαμπερούς στοάς". Έγινε χρήση καθρεπτών στο βάθος και τοποθετήθηκε η βασική επικοινωνία προς το πατάρι και το υπόγειο, στο σημείο αυτό, σαν γλυπτό, "η κόκκινη οπερατική σκάλα", δημιουργώντας την ψευδαίσθηση διαμπερούς στοάς.
Φωτογραφίες:
Μαριάννα Μπίστη

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Κλιμακοστάσιο με γυάλινη οροφή

Κλιμακοστάσιο με γυάλινη οροφή

Στο τελευταίο επίπεδο κλιμακοστασίου κατασκευάστηκε κεκλιμένο υαλοπέτασμα. Κατοικία στη Θεσσαλονίκη. Φωτογραφία Γιάννης Ψαθάς.
Σκάλα επενδυμένη με ξύλο και με γυαλί

Σκάλα επενδυμένη με ξύλο και με γυαλί

Λεπτομέρεια σκάλας, που ακολουθει το κυκλικό τοιχίο μεταβάλλεται σε πλάτος και επενδύεται με ξύλο και γυάλινο κιγκλίδωμα με μεταλλική λεπτή κουπαστή. Κατοικία στην όχθη λίμνης στο Τέξας. Φωτογράφος Casey Dunn.
Κλιμακοστάσιο με ξύλινα πετάσματα

Κλιμακοστάσιο με ξύλινα πετάσματα

Το κλιμακοστάσιο βρίσκεται στο μεταβατικό χώρο ανάμεσα στο εσωτερικό, και στο ημιυπαίθριο καθιστικό, ενώ τα ξύλινα πετάσματα δημιουργούν ένα παιχνίδι με το φως. Φωτογραφίες: Στράτος Καλαφάτης – Λία Ναλμπαντίδου /…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.