Δύο αντιφατικά κλιμακοστάσια σε κατοικία στην Αντίπαρο

Η κατοικία "Αυλάκια" βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ρεματιές, σε ένα τοπίο με ιδιαίτερη βλάστηση, στο κυκλαδίτικο νησί της Αντιπάρου. Η επιβλητική σκάλα της κεντρικής όψης ενισχύει τη μνημειώδη παρουσία του λευκού όγκου του κτιρίου, ενώ η μεταλλική διαπερατή, έρχεται ως μοντέρνα αντίθεση να ενώσει αέρινα τα επίπεδα.

Αρχιτεκτονική μελέτη: Arp / Architecture Research Practice
Φωτογραφίες: © ERIETA ATTALI

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινη σκάλα σε μονοκατοικία

Ξύλινη σκάλα σε μονοκατοικία

Η μικρή αυτή κατοικία βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό στα βόρεια της Πορτογαλίας. Στον κάτω όροφο, που καταλαμβάνει περίπου το ήμισυ της κάλυψης, βρίσκονται το γκαράζ, το δωμάτιο πλυντηρίων και…
Κατακόρυφος κήπος σε κλιμακοστάσιο

Κατακόρυφος κήπος σε κλιμακοστάσιο

Στο κλιμακοστάσιο του κεντρικού lobby στο ξενοδοχείο Ikos Aria ο κατακόρυφος κήπος ενισχύει την αρμονική σχέση εξωτερικού – εσωτερικού, φέρνοντας τους επισκέπτες σε άμεση επαφή με το τοπίο σε ένα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.