Ανάρτηση υαλοπετάσματος σε κλιμακοστάσιο κατοικίας

Στην τριώροφη κατοικία "Praise of the Shadow" στην Κηφισιά, χαρακτηριστικό γνώρισμα αποτελεί ο ανυψωμένος όγκος, ο οποίος μοιάζει να ολισθαίνει προς τα έξω, καθώς στηρίζεται στο ενδιάμεσο πλατύσκαλο, από όπου ξεκινά το δεύτερο σκέλος της ανοιχτής κλίμακας επικοινωνίας με τον α’ όροφο της κατοικίας. Με τον τρόπο αυτό επιχειρήθηκε να διαμορφωθεί μια κίνηση που ξεκινά από το εσωτερικό, με μια ενδιάμεση στάση που δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι εκτός με τον κήπο να σε περιβάλλει για να επανέλθει πάλι στο εσωτερικό διώροφο χώρο της εισόδου.
Φωτογραφία: Christophoros Doulgeris

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Σκάλα σε ανακαινισμένο κτίριο

Σκάλα σε ανακαινισμένο κτίριο

Χτισμένο στο Λιμάνι του Vejle στη Δανία, τουλάχιστον 100 χρόνια πριν, το κτίριο λειτουργούσε ως αποθήκη και κατάστημα μέχρι σήμερα. Οι αρχιτέκτονες ανέλαβαν να μετατρέψουν το ιστορικό κτίριο σε σύγχρονο…
Κλιμακοστάσιο σε μονοκατοικία

Κλιμακοστάσιο σε μονοκατοικία

Μια μονοκατοικία στην Κηφισιά, με βασικό στοιχείο το παιχνίδι μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών ανοιχτών και κλειστών χώρων. Ο διώροφος χώρος του κλιμακοστασίου φέρνει άπλετο φως στο εσωτερικό, ενώ κρεμαστά…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.