Ανάπτυξη κεντρικού κλιμακοστασίου σε κτίριο μεικτής χρήσης

  • Studio Locomotive

Το "Tree O'clock" ενσωματώνει εστιατόριο και μπαρ, γκαλερί, εργαστήριο, στούντιο υγείας, κήπους και νομικό γραφείο για τις κατοικίες "Villa Qabalah" στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης. Στο εσωτερικό, το κεντρικό τετράγωνο περιέχει μια γλυπτική σκάλα, που αναπαράγει εξωτερικές φόρμες και φωτίζεται από παράθυρα στο υψηλότερο επίπεδο, που βλέπουν στο φυτεμένο δώμα και έναν φεγγίτη οροφής.
Το μπαρ είναι κρυμμένο πίσω από αυτήν τη σκάλα, πλαισιωμένο από το αντίστροφο της κλιμακωτής της μορφής. Εκτός από την παροχή ενός αμφιθεατρικού καθιστικού, η κεντρική σκάλα οδηγεί σε μια βεράντα στον τελευταίο όροφο και ένα στούντιο γιόγκα, με θέα σε ένα κοντινό δάσος.
Από το άνοιγμα του, το "Tree O'clock" έχει γίνει ένα τοπικό ορόσημο, φιλοξενώντας εκθέσεις τέχνης, δραστηριότητες ευεξίας και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας που απολαμβάνουν οι ντόπιοι και οι ταξιδιώτες.

Αρχιτεκτονική μελέτη: Studio Locomotive
Φωτογραφίες: © Beer Singnoi

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινη σκάλα πακτωμένη σε πέτρινο τοίχο

Ξύλινη σκάλα πακτωμένη σε πέτρινο τοίχο

Οι εξωτερικοί τοίχοι του κτιρίου είναι από φέρουσα λιθοδομή, πάχους 70 cm, εμφανή στο ισόγειο και επιχρισμένη με χρωματιστό επίχρισμα στον όροφο. Το σκυρόδεμα που χρησιμοποιήθηκε για τις πλάκες και…
Μεταλλική σκάλα με διάτρητη κουπαστή

Μεταλλική σκάλα με διάτρητη κουπαστή

Η σκάλα είναι κατασκευασμένη από κοιλοδοκούς ορθογωνικής διατομής, πάνω στις οποίες τοποθετήθηκε στρατζαριστή λαμαρίνα. Για το κιγκλίδωμα της σκάλας και του μεταλλικού παταριού χρησιμοποιήθηκε διάτρητη λαμαρίνα, στερεωμένη σε σκελετό από…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.