Κουζίνα σε άμεση επαφή με το τοπίο

Στον ενιαίο χώρο κουζίνας – τραπεζαρίας αυτής της κατοικίας στη Νότια Κρήτη, η επιθυμία για οπτική επαφή με το τοπίο και το Λιβυκό Πέλαγος οδήγησε στη χρήση μεγάλων υαλοστασίων. Τα ανοίγματα προστατεύονται με τη σειρά τους από το δυνατό κρητικό ήλιο και από τους ανέμους με μεγάλους προβόλους από οπλισμένο σκυρόδεμα. Οι αδρές επιφάνειες των τοίχων συμμετέχουν χρωματικά στην παλέτα του κρητικού τοπίου. Φωτογραφία: Ιωάννης Κανδυλάκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Λευκή κουζίνα & εμφανές σκυρόδεμα

Λευκή κουζίνα & εμφανές σκυρόδεμα

Εμφανές σκυρόδεμα και άσπρες επιφάνειες επένδυσης για την κουζίνα συνθέτουν ένα άκρως μοντέρνο χαρακτήρα στην εσωτερική διαμόρφωση. Kατοικία στα Λατσιά της Κύπρου.
Διαχωριστικό κουζίνας

Διαχωριστικό κουζίνας

Οι δύο τοίχοι της κουζίνας αποξηλώθηκαν και τη θέση τους πήραν στη μία πλευρά μια διάτρητη επιφάνεια από ξύλινες περσίδες και στην άλλη δύο γυάλινες συρόμενες επιφάνειες. Φωτογραφία: George Fakaros
Κουζίνα με νησίδα, με λάκα και ξύλο

Κουζίνα με νησίδα, με λάκα και ξύλο

Αδρές επιφάνειες ανεπίχριστου σκυροδέματος, λευκές λείες επιφάνειες λάκας και ξύλο διαμορφώνουν την κουζίνα στην κατοικίας Αντώνη & Άντρης στην Κύπρο. Αρχιτεκτονική Μελέτη: Vardastudio architects and designers. Φωτογραφία Creative Photo Room.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.