Διαμόρφωση κουζίνας σε αποκατάσταση κατοικίας στην Ακρόπολη

  • Αναστασία Γ. Φιλιππαίου

Χτισμένο γύρω στο 1930, με άγνωστη την ακριβή χρονολογία κατασκευής, το σπίτι επί της οδού Μητσαίων 17 φιλοξένησε τρεις γενιές της οικογένειας του πρώτου ιδιοκτήτη. Το ζητούμενο του έργου ήταν, με την προσθήκη ενός ορόφου και μετά από ριζική ανακαίνιση, αυτή η κατοικία να στεγάσει μια σύγχρονη πολυμελή οικογένεια. Ο χώρος της κουζίνας διαμορφώθηκε σε μοντέρνες αφαιρετικές γραμμές και μάρμαρο σε σκούρες αποχρώσεις.
Φωτογραφίες: Βασίλης Κ. Μακρής
Βοηθός φωτογράφου: Κατερίνα Βράτιτς

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Επιμήκης κουζίνας με κεντρική νησίδα

Επιμήκης κουζίνας με κεντρική νησίδα

Σε εξοχική κατοικία στην Κυπαρισσία, ο χώρος της κουζίνας διαμορφώνεται με μία γραμμική νησίδα κατά μήκος των ανοιγμάτων, δημιουργώντας ένα διάλογο μεταξύ της καθαρής γεωμετρίας και της κατάφυτης θέας. Ταυτόχρονα,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.