Μεταλλικές κατασκευές σε διατηρητέο κτίριο

  • ZGF Architects

Η μετατροπή του διατηρητέου κτιρίου σε χώρο γραφείων αξιοποιεί σχεδιαστικά το μέγεθος του αίθριου, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα κλασικά στοιχεία, όπως κολώνες και λεπτομέρειες art deco, που συνδέονται με την ιστορία του κτιρίου. Στον κεντρικό χώρο του αιθρίου, με ύψος τεσσάρων ορόφων, ο φυσικός φωτισμός εισχωρεί από την οροφή. Ο χώρος διαμορφώνεται με ενιαία λογική, προσφέροντας ελεύθερους χώρους για τους εργαζομένους, ενώ τα διαφορετικά επίπεδα συνδέονται μέσω ξύλινων και μεταλλικών κλιμακοστασίων. Εγκιβωτισμένες μέσα σε μεταλλικές κατασκευές, ως πρωτότυπα "δενδρόσπιτα", διαμορφώνονται οι αίθουσες συσκέψεων, δίνοντας την αίσθηση ότι αιωρούνται στο χώρο. Η γυάλινη επιδερμίδα των κουτιών, επεκτείνεται καθ’ ύψος και μετατρέπεται σε προστατευτικό κιγκλίδωμα στην οροφή της κάθε αίθουσας. "Expensify Portland Office". Φωτογραφίες: Garrett Rowland.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Βιομηχανικό δάπεδο, σκυρόδεμα & ξύλο

Βιομηχανικό δάπεδο, σκυρόδεμα & ξύλο

Τοίχος από εμφανές σκυρόδεμα, διακοσμητικό βιομηχανικό δάπεδο σκυροδέματος και ξύλινη επένδυση οροφής συνδυάζονται σε ένα αισθητικό σύγχρονο αποτέλεσμα σε μονοκατοικία στο Ισραήλ. Φωτογραφία Amit Giron.
Πέτρα και ξύλο

Πέτρα και ξύλο

Η επένδυση από πέτρα και η έντονη παρουσία του ξύλου στα κουφώματα, στη σκάλα και στην επίπλωση συνθέτουν "ζεστούς" εσωτερικούς χώρους σε εξοχική κατοικία στη Βυζίτσα Πηλίου. Φωτογραφία: Γιώργης Γερόλυμπος,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.